ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΤ για τις φιλοχουντικές απόψεις Λούλη

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΕΟΤ ανακοίνωσε ο Χαράλαμπος Καρίμαλης με σημερινή επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, στην οποία καταγγέλλει φιλοχουντικές απόψεις στο υπουργείο φωτογραφίζοντας τον νέο γενικό γραμματέα Κων/νο Λούλη.
Η παραίτηση έρχεται μετά τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών»..
(«H χούντα επιστρέφει στον τουρισμό» και «Κυριάκο, πες αλεύρι!»), τα οποία αποκάλυπταν τις ακραίες φιλοχουντικές αναφορές του κ. Λούλη σε βιβλίο του.
Ο κ. Καρίμαλης χαρακτηρίζει την παραίτησή του επιβεβλημένη «καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της Κυβέρνησής σας, υπάρχει στο Υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών» και υπογραμμίζει ότι τέτοιες απόψεις δεν συνάδουν με τις δικές του δημοκρατικές απόψεις και αξίες.
Αναφέρει ότι σκόπευε να παραμείνει στη θέση του (όπου βρισκόταν αμισθί λόγω του τιμητικού της χαρακτήρα) έως τον ορισμό νέου Προέδρου, «όμως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων».
- πηγή: efsyn.gr