ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Μιχάλης Κατσαρός ή Peaky Blinders - Ολα στην ΕΡΤ

Τον τέταρτο κύκλο της δραματικής γκαγκστερικής σειράς εποχής «Peaky Blinders», παραγωγής Αγγλίας 2017, που κάνει έναρξη την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 22:00, μεταδίδει σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ1. Η σειρά βασίζεται στην πραγματική ιστορική συμμορία των «Peaky Blinders» του Μπέρμιγχαμ. Δημιουργός..
της σειράς είναι ο Στίβεν Νάιτ.
***
Στις 21 Νοεμβρίου 1998 «έφυγε» από τη ζωή ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός, σημαντικός εκπρόσωπος της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς της ελληνικής λογοτεχνίας. Έγινε ευρύτερα γνωστός το 1953, όταν εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Κατά Σαδδουκαίων». Η ποίησή του έχει μελοποιηθεί από τους συνθέτες Γιάννη Μαρκόπουλο, Αργύρη Κουνάδη και Μίκη Θεοδωράκη. Για τα 20 χρόνια από το θάνατό του το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ την εκπομπή «Μονόγραμμα-Μιχάλης Κατσαρός».
***
Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 23:00 στην ΕΡΤ1, ο Γιάννης Δάρρας συντονίζει μια συζήτηση για τις σχέσεις κράτους–Εκκλησίας. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης, η εκκλησιαστική περιουσία και η μισθοδοσία των κληρικών. Τα σημεία της καταρχήν συμφωνίας, οι προοπτικές της και οι αντιδράσεις. Πότε θα ολοκληρωθεί ο διάλογος και πότε θα αποτυπωθούν σε σχέδιο νόμου τα 15 σημεία της συμφωνίας μεταξύ Τσίπρα– Ιερώνυμου.
***
Ο «Φάκελος της Κύπρου– επιχείρηση Νίκη» είναι το θέμα της εκπομπής «Η Επόμενη Μέρα» με τον Γιάννη Φασουλά, που μεταδίδεται την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 23:00 στην ΕΡΤ1.
Πώς οδηγηθήκαμε στην προδοσία της Κύπρου και στην τραγωδία επάνω από το αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Πώς τα Νοράτλας έγιναν ιπτάμενα φέρετρα. Ποια ήταν η προσφορά των Ελλήνων καταδρομέων, τις πρώτες κρίσιμες ώρες του Αττίλα 1 και του Αττίλα 2. Στην εκπομπή μιλούν πρωταγωνιστές από τις δραματικές εκείνες στιγμές του 1974.
***
Στις 20 Νοεμβρίου 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Έκτοτε η 20η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μέρα αυτή, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα http://www.ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ ένα επεισόδιο από τη σειρά «Πλανήτης Γη SOS-Τα παιδιά όλου του κόσμου», που έχει θέμα του τα ταλαιπωρημένα παιδιά: θύματα πολέμου, φυσικών καταστροφών, φτώχειας, κάθε μορφής βίας και εκμετάλλευσης.