ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Mία στις δύο γυναίκες δημοσιογράφους έχει υποστεί διαδικτυακή παρενόχληση

Μία στις δύο γυναίκες δημοσιογράφους έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ψυχολογική κακοποίηση, διαδικτυακό εκφοβισμό και άλλες μορφές βίας λόγω φύλου κατα την ωρα της εργασιας τους.  Ένα τεράστιο ποσοστο, 85% δηλώνει ότι δεν έχουν ληφθεί καθόλου ή ειναι ανεπαρκείς οι ενέργειες κατά των δραστών και οι περισσότεροι χώροι εργασίας δεν έχουν καν γραπτή πολιτική για την αντιμετώπιση..
τέτοιων καταχρήσεων ή έναν μηχανισμό για την αναφορά τους.
Οι εντυπωσιακές αυτες στατιστικές αποκαλύπτονται στα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσιεύθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων,(IFJ) τη μεγαλύτερη οργάνωση δημοσιογράφων στον κόσμο.
Η έρευνα αφορα σε περίπου 400 γυναικες δημοσιογράφους από 50 χώρες και δημοσιεύθηκε την παραμονή της Ημέρας του ΟΗΕ (25 Νοεμβριου) για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Ο αντιπροεδρος της IFJ (Gender Council), Mindy Ran, λέει:«Γυναίκες δημοσιογράφοι από 50 χώρες λένε την ίδια ιστορία - η βία που βασίζεται στο φύλο στον κόσμο της δημοσιογραφικής δουλειας είναι ευρέως διαδεδομένη και η καταπολέμηση της, είναι είτε ανύπαρκτη είτε ανεπαρκής, σχεδόν σε κάθε περίπτωση.Χρειαζόμαστε επείγουσες δράσεις για να παραπέμπονται οι δράστες στη δικαιοσύνη και να δώσουμε εμπιστοσύνη στις γυναίκες δημοσιογράφους για να αναφέρουν τέτοιες καταχρήσεις».
Η 25η Νοεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών.Φέτος, η IFJ καταγγέλλει τη διαδικτυακή παρενόχληση και τις επιπτώσεις της στις γυναίκες δημοσιογράφους.
Η επίδραση του διαδικτυακού τρόλ μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ζωή και την καριέρα μιας γυναικας δημοσιογράφου.Οι αρνητικές επιπτώσεις περιλαμβάνουν το άγχος, την αυτολογοκρισία και ακόμη και την εγκατάλειψη του επαγγέλματος.