ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Το "ασταδγιάλα" του Πρετεντέρη και η απάντηση Ξανθάκη

Όταν ο άνκορμαν του Mega πάει να μας βγάλει όλους χαζούς 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Έγραφα την περασμένη Παρασκευή για τη «συγγνώμη» που ζήτησαν ο Μιχάλης Ιγνατίου και η Ναταλί Κάκκαβα, εκ μέρους των εργαζομένων του Mega. Μια «συγγνώμη» για τη στάση του διαύλου την περίοδο των Μνημονίων, που συνοδεύτηκε από μια έκκληση του τύπου «δώστε μας μια δεύτερη ευκαιρία, δεν θα υποπέσουμε στα ίδια λάθη». Μπεσαλίδικα και σταράτα και αφού δεν άκουσα διαμαρτυρίες, μάλλον συμφωνούσαν μαζί τους οι λοιποί εργαζόμενοι (συγγνώμη, απασχολήσιμοι)..
του Μεγάλου Καναλιού…
Προσωπικώς ωστόσο ήθελα και κάτι παραπάνω. Και το σημείωσα την Παρασκευή:
«Τούτων λεχθέντων, ένα “συγγνώμη”, έστω αχνό, έστω μέσα από σφιγμένα δόντια, έστω με γυρισμένη την πλάτη, θα το ήθελα να το ακούσω και από κάποια καϊνάρια, κάποιους πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες του ειδησεογραφικού προγράμματος στο Mega, όπως, για παράδειγμα, τον Γιάννη Πρετεντέρη, την Μαρία Σπυράκη, τον Παύλο Τσίμα.»
Και πριν αλέκτωρ λαλείσαι, την έλαβα την απάντησή μου. Την έλαβα πληρωμένη! Όχι, βεβαίως, από τον Τσίμα και την Σπυράκη που είναι αρκούντως γατιά για να κρατάνε το στόμα τους κλειστό σε τέτοιες δύσκολες ώρες, αλλά από τον Γιάννη Πρετεντέρη. Και ήταν η απάντηση αυτή, ένα μεγαλοπρεπές «ασταδγιάλα»…
Στη μούρη μας το πρόσφερε με χθεσινό του άρθρο στο έγκυρον «Βήμα». Ένα άρθρο που έφερε τον σημαδιακό τίτλο «Να μιλήσουμε λοιπόν για το Μega» και ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να μας βγάλει όλους αστοιχείωτους, στενόμυαλους, ανεπαρκείς και ολίγον… αόμματους. Καθώς άλλα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια μας και άλλα βλέπαμε, άλλα καταλαβαίναμε, άλλα εισπράτταμε.
Διότι σύμφωνα με τον Πρετεντέρη το Μega ήταν μετρημένα δανειοδοτημένο (ομολογώ ότι 110 μύρια είναι απολύτως μετρημένος δανεισμός και τον θέλω κι εγώ), πλήρωνε τέλος συχνοτήτων όπως όλα τα κανάλια (αν υπήρχε τέλος συχνοτήτων, φυσικά και θα το πλήρωνε), είχε άδεια που ανανεωνόταν ετησίως (το ότι ήταν προσωρινή και χαριστική η άδεια, το γράφουμε στο χιόνι) και πάνω απ’ όλα διότι το Mega ήταν των καλυτέρων το καλύτερο! Απολαύστε υπεύθυνα:
«Ήταν το καλύτερο επειδή είχε καλύτερη διοίκηση, πρόγραμμα, ειδήσεις εκπομπές, και σειρές. Επειδή διέθετε τα καλύτερα στελέχη, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους.»
Κι ύστερα αναρωτιούνται γιατί αγανάκτησε ο κόσμος! Γιατί τους μούντζωσε, γιατί τους έφτυσε, γιατί, εν τέλει, τους γύρισε την πλάτη. Με τέτοια αδιανόητη αλαζονεία, με τέτοια απροσμέτρητη ξιπασιά, να τους τρέχει απ’ τα μπατζάκια. Αυτοί ήταν οι «καλύτεροι», οι «εκλεκτοί», οι «κορυφαίοι» και όλοι οι υπόλοιποι με όλες τις υπόλοιπες οφείλαμε να αναγνωρίσουμε το μεγαλείο τους και να σκύψουμε τα κεφάλια. Και τρέχει ύστερα ο άμοιρος ο Ιγνατίου, να σβήσει πυρκαγιές με το ποτιστήρι…

Υ.Γ. 1: Όπως αναφέρει ο Πρετεντέρης ο Σταύρος Ψυχάρης είχε περιγράψει «με στοιχεία και ονόματα» τις πιέσεις για να ελεγχθεί το κανάλι. Αυτά τα «στοιχεία» θα τα δούμε ποτέ κι εμείς οι κοινοί θνητοί ή είναι κάπως σαν εκείνη τη γάτα των Ιμαλάϊων, που όλο τραγουδάει και όλο την τρώει η μουγκαμάρα;

Υ.Γ. 2: Επισημαίνει ο Πρετεντέρης ότι το «Βήμα» και τα «Νέα» άντεξαν απέναντι στους «ίδιους εχθρούς». Σε περίπτωση που έχει καιρό να επισκεφθεί τον πλανήτη Γη, τον ενημερώνω ότι το «Βήμα» και τα «Νέα» κατέβασαν ρολά, όπως και το σύνολο του ΔΟΛ άλλωστε, και επανακυκλοφόρησαν υπό νέα ιδιοκτησία.

Υ.Γ. 3: Σημειώνει τέλος ο Πρετεντέρης ότι οι τράπεζες και η Δικαιοσύνη «ενέδωσαν και έκαναν το χατήρι» των εχθρών του Μega. Επειδή του αρέσει να μιλάει με στοιχεία, μπορεί μήπως να μας παραθέσει γραπτώς με ποιο ακριβώς τρόπο οι τράπεζες και η Δικαιοσύνη εμπόδισαν τη διάσωση του Μega; Για να ξέρουμε κι εμείς τα ζαβά που δεν έχουμε σπουδάσει Ελβετία.

Υ.Γ. 4: Τα περί «βαθιά διαταραγμένης ψυχοπαθολογίας» όσων αντιπαθούσαν το Mega, καλύτερα να τα φυλάξει όταν επιστρέψουν τα φιλαράκια του στην εξουσία κι ανοίξουν τα φιλελεύθερα γκουλάγκ. Προσωπικώς, θα είμαι πολύ περήφανος να έχω τη μοίρα του Ιβάν Ντενίσοβιτς!   

* το κείμενο του Χρήστου Ξανθάκη είναι από το newpost.gr