ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Το τρισάγιο της Μακεδονίας

Όταν η Εκκλησία της Ελλάδος ντιλάρει χαρωπά με την κυβέρνηση

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

Μόνο πότε θα πεθάνω δεν ξέρω, ρε φίλε! Μόνο πότε θα δω τα ραδίκια ανάποδα. Και δια του λόγου το αληθές, παραθέτω όσα έγραφα για το Μακεδονικό, εδωδά στο Newpost, πριν από σαρανταοκτώ ώρες:
«Στο κόλπο επίσης θέλει να μπει η εκκλησία, που πήρε θάρρος από τον αποκεφαλισμό.. του Νίκου Φίλη και πλέον ζητάει και τα ρέστα από την κυβέρνηση. Δεν είναι πάντως Χριστόδουλος ο Ιερώνυμος, είναι πολύ πιο σώφρων και σοβαρός ιεράρχης, και εκτιμώ ότι αν λάβει όσα ζητάει από την πολιτεία (πίσω από κλειστές και κλειδωμένες πόρτες, όχι δημοσίως) θα κάνει τα στραβά μάτια.»
Τα γράφει αυτά ο ρεπόρτερ Ξανθάκης (εγώ δηλαδή!) και ποια είναι η συνέχεια; Πάει χτες στο βράδυ ο Τσίπρας στον Ιερώνυμο να τον ενημερώσει (γκουχ, γκουχ) για το Μακεδονικό και με το που βγαίνει από την Αρχιεπισκοπή προκύπτει ανακοίνωση της Εκκλησίας που λέει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος διετύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία».
Να το ξαναγράψω κι εγώ, σε περίπτωση που κάνανε πουλάκια τα μάτια σας:
«Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές», λέει η εκκλησία, υπονομεύοντας ευθέως το μέτωπο του Μακεδονικού αγώνος και αμφισβητώντας την όποια χρησιμότητα της κυριακάτικης συγκέντρωσης. Μείον μερικές δεκάδες χιλιάδες σαν να λέμε, που θα πήγαιναν ολοσούμπητες στο Λευκό Πύργο υπό την καθοδήγηση των ιεραρχών. Κι άμα δεν έχεις την εκκλησία στο πλευρό σου σε αυτές τις περιπτώσεις, καλύτερα ν’ ανέβεις στο βουνό να μαζέψεις χόρτα. Τέτοια εποχή άλλωστε έχουν φουντώσει τα ζόχια, που αρέσουν σε πολύ κόσμο και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες!
Έτσι κερδίζονται οι αγώνες και οι εντυπώσεις αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες και άσε τα γατιά να σκούζουν στα κεραμίδια Γενάρη μήνα. Και να ψάχνουν συμπαραστάτες φαιδρούς όπως την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας, που εξέδωσε την κάτωθι πολεμική ανακοίνωση:
«Η ΕΠΣ Δράμας θέλοντας να συμβάλει στη επιτυχία του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου 2018 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη προδοσία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναβάλει όλη την αγωνιστική δραστηριότητας της ένωσης (ανδρικών και παιδικών πρωταθλημάτων) για την Κυριακή 21/1/2018.
Την Κυριακή θα είμαστε όλοι στη Θεσσαλονίκη. Ή αυτοί ή εμείς.»
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι, που θα έλεγε και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και καμία σχέση με την ψύχραιμη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που υπερασπιζόταν την Μακεδονία μας και δήλωνε ότι ενόψει του συλλαλητηρίου «ενώνει τη φωνή της με τους εκατομμύρια που έχουν την ίδια άποψη». Ούτε καν ένα «θα είμαστε όλοι εκεί», δεν γράψανε οι άνθρωποι. Και πώς να το γράψουν όμως; Δύο η ώρα είναι το συλλαλητήριο, τρεις η ώρα έχει αγώνα η ομαδάρα στην Τούμπα με τον Απόλλωνα. Πού θα πάνε δηλαδή οι οπαδοί, στον γάμο ή στα πουρνάρια; Δεν θέλει καν ρώτημα και έτοιμος είναι ο Σέρβος ορθόδοξος αδερφός μας Πρίγιοβιτς να τραντάξει τα δίχτυα. Αν κάνει και κανένα σταυρό μετά απ’ τα γκολ, ακόμη καλύτερα!

* το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost