ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

Τα δικά μας παιδιά και τα ξένα σώματα στη ΝΔ

Η (βαθιά) συντηρητική Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και το εκδοτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο που εκπροσωπεί έχουν περάσει από το «δόγμα του μηδενισμού» στο «δόγμα του επικοινωνιακού αμόκ». Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια του προέδρου λίγοι και εκλεκτοί συνεργάτες του, αλλά και κάποιοι μυστικοσύμβουλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χάραξη αυτής της πολεμικής, χωρίς όρια και κανόνες, εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού καθοριστικός ήταν και είναι ο ρόλος των πέντε εντιμότατων φίλων και συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη: του Θωμά Βαρβιτσιώτη, του Ευτύχη Βαρδουλάκη, του Μακάριου Λαζαρίδη, του..
Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και του Θανάση Μαυρίδη.
Η ετερόκλητη αυτή πεντάδα πολλές φορές παρακάμπτει ακόμη και τον συντονιστή του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας Τάκη Θεοδωρικάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Κικίλια, καθώς και τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα.
 (...)
Τον πρώτο λόγο στα επικοινωνιακά της ΝΔ έχει τώρα ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης. Ο ισχυρός άνδρας της διαφημιστικής εταιρίας V+O, αδελφός του Μιλτιάδη, εντάχθηκε πριν από λίγους μήνες στην επικοινωνιακή ομάδα του Κυριάκου και υποστηρίζει πως ο τελευταίος μπορεί να γίνει «ο Μακρόν της Ελλάδας».
Κάτω από τον Θωμά υπάρχει μια μικρότερη ομάδα, με αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τον τόνο σε αυτήν δίνει ο δημοσιογράφος, προερχόμενος από το ΚΚΕ εσωτερικού, Μπάμπης Παπαπαναγιώτου.
Λέγεται πως η βασική δουλειά του είναι να κάνει «σεμινάρια» στους βουλευτές της ΝΔ πώς πρέπει να στέκονται στα τηλεοπτικά παράθυρα. Παράλληλα φροντίζει μέσω των social media να υπερασπίζεται τον Κυρ. Μητσοτάκη και να επιτίθεται με ακραίους και πολλές φορές χυδαίους χαρακτηρισμούς στον πρωθυπουργό και σε μέλη της κυβέρνησης. Στους διαδρόμους της ΝΔ ακούγεται πως ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου ούτε που μιλιούνται. Από το περιβάλλον του Θ. Βαρβιτσιώτη λένε πως «δεν ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα» θέλοντας έτσι να τονίσουν πως ο δημοσιογράφος αποτελεί γι’ αυτούς πολιτικά «ξένο σώμα».
Στα «ξένα σώματα» οι ούλτρα νεοδημοκράτες εντάσσουν και τον γενικό διευθυντή του σάιτ Liberal Θανάση Μαυρίδη. Ο εν λόγω κύριος μπορεί, όπως ακούγεται, να αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της ΝΔ, ωστόσο δεν έχει και πολλούς οπαδούς στα γραφεία της ΝΔ. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν είναι έμμισθος σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ ή απλώς, όπως λένε κάποιοι φίλοι του, μυστικοσύμβουλος.
Ο σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας Ευτύχης Βαρδουλάκης μπήκε με το δεξί στη ΝΔ πριν από μερικούς μήνες. Αμέσως εντάχθηκε στον στενό πυρήνα των συνεργατών του σημερινού προέδρου. Ο ρόλος του όμως εξαντλείται στο να παρίσταται σε κάποιες συσκέψεις υπό τον Μητσοτάκη και να δίνει το «παρών» στα σεμινάρια για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Τέλος, για τον Μακάριο Λαζαρίδη, που στην αρχή πλασαριζόταν ως το alter ego του αρχηγού, σήμερα όλοι... εύχονται, με πρώτο και καλύτερο τον Θεοδωρικάκο, να τους αδειάσει τη γωνιά και να πάει στην Καβάλα, όπου θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής.

- από ρεπορτάζ του Αρη Επιτροπάκη sτο documentonews