ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Ο «ανήσυχος» Γιάννης Αλαφούζος

Το φετινό καλοκαίρι είναι εξαιρετικά… ενδιαφέρον για τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο “ανήσυχος επίγονος” του Αριστείδη Αλαφούζου, που, σε αντίθεση με τον πατέρα του, επένδυσε στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, και όχι στην έντυπη ενημέρωση, προετοιμάζεται για την επόμενη εποχή της μικρής οθόνης.
Έχοντας κερδίσει πέρυσι τη μάχη, χάρη στο Survivor, ο Γιάννης Αλαφούζος βλέπει τον ανταγωνισμό να… θεριεύει, μετά και την εξαγορά του “Ε” από τον Ιβάν Σαββίδη.
Ο Alpha και ο ΑΝΤ1 κυριαρχούν σε επίπεδο ενημέρωσης, η οικογένεια Βαρδινογιάννη αναμένεται να ενισχύσει το Star Channel, και παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό για την τύχη του Mega.
Κάπου εδώ, ξεκινούν και οι προβληματισμοί του Γιάννη Αλαφούζου. Το αφεντικό του Ομίλου ΣΚΑΪ προσδοκούσε ότι το τηλεοπτικό “παιδί” του θα κάλυπτε το κενό στην ενημέρωση και την πολιτική παρέμβαση, που δημιουργήθηκε μετά την επί της ουσίας αναστολή λειτουργίας του Mega. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς το μείγμα πολιτικού προσανατολισμού που επελέγη στο Νέο Φάληρο, μάλλον περιόρισε τη δυναμική και την παρεμβατικότητα του ΣΚΑΪ, παρά την ενίσχυσε και τη διεύρυνε, όπως προσδοκούσε ο Γιάννης Αλαφούζος.
Έμπειρος παίκτης στην αγορά, ο Γιάννης Αλαφούζος ξεφορτώθηκε… χαριτωμενιές τύπου Μπογδάνου, αντικατέστησε τον Κώστα Κιμπουρόπουλο, και αναζητεί πλέον τα πρόσωπα, αλλά και το μείγμα κατεύθυνσης, που θα επιτρέψουν στον ΣΚΑΪ να γίνει πραγματικά παρεμβατικός. Προτού τον προλάβουν οι ανταγωνιστές. Ή… νεκραναστηθεί το Mega.

Φρίξος Παλαιολόγος (ysterografa)