ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

«Κληρώνει» για τον νέο διευθύνοντα της ΕΡΤ

Η αντίστροφη µέτρηση για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συµβούλου στην ΕΡΤ ξεκίνησε στις 3 µετά το µεσηµέρι της περασμένης Πέµπτης, καθώς τότε έληξε η προθεσµία για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφεροµένους.
Στα υψηλά κλιµάκια της κυβέρνησης δεν φαίνεται, πάντως, να υπάρχει ενθουσιασµός ούτε από τον αριθµό των υποψηφίων, ούτε από τα πρόσωπα που εξέφρασαν την επιθυµία να αναλάβουν τη θέση από την οποία παραιτήθηκε πρόσφατα ο Λάµπης Ταγµατάρχης. Αιτήσεις προκειµένου να αναλάβουν το κρίσιµο πόστο έχουν υποβάλει περίπου 10 άτοµα, ενδεχοµένως και λίγο περισσότερα.
Σε πρώτη φάση θα υπάρχει ένα ξεκαθάρισµα σε σχέση µε τα τυπικά προσόντα, καθώς..
ενδεχοµένως κάποια από αυτά να µην τα πληρούν. Υπενθυµίζεται ότι ανάµεσα στα άλλα απαιτείται πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ θα ληφθούν υπόψη «η εµπειρία στον τοµέα των ραδιοτηλεοπτικών, διαδικτυακών ή/και οπτικοακουστικών υπηρεσιών ή/και η εµπειρία σε διοίκηση και οργάνωση δηµοσίων οργανισµών ή/και επιχειρήσεων».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, η αναφορά ότι πρέπει να είναι «πρόσωπα εγνωσµένου κύρους».
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψήφιοι δεν είναι µόνο δηµοσιογράφοι, αλλά και τεχνοκράτες που δεν προέρχονται από τον δηµοσιογραφικό χώρο.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανάµεσα στα πρόσωπα που είναι λιγότερο ή περισσότερο γνωστά και µε την ιστορία τους στα µέσα ενηµέρωσης υπάρχει τουλάχιστον ένας δηµοσιογράφος που όχι µόνο δεν προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ή της Αριστεράς γενικότερα, αλλά θεωρείται «καραµανλικών» φρονηµάτων.
Μάλιστα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι από τον ίδιο ιδεολογικοπολιτικό χώρο ενδεχοµένως να υπάρχει και δεύτερο πρόσωπο. Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, η πιθανότητα να επιλεγεί κάποιος που κινείται στον ιδεολογικό χώρο της Κεντροδεξιάς, και µάλιστα στο «καραµανλικό» στρατόπεδο.
Πάντως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέχουν κορυφαίες θέσεις στην κοµµατική οργάνωση των δηµοσιογράφων δεν δείχνουν να ενθουσιάζονται µε αυτή την προοπτική και η εισήγησή τους είναι να επιλεγεί πρόσωπο µε πιο τεχνοκρατικό προφίλ, το οποίο δεν θα είναι απαραίτητα δηµοσιογράφος.

Πηγή:Secret / εφημερίδα Παραπολιτικά