ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Αγωνία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης

Εν αναμονή της απόφασης του Πρωτοδικείου της Αθήνας βρίσκονται οι εργαζόμενοι (κι οχι μόνο) του ΔΟΛ (τμήμα εκουσίας διαδικασίας)  όπου σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου, συζητήθηκε η αίτηση για την επικύρωση της μεταβίβασης του ΔΟΛ στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, με βάση το αποτέλεσμα της διαδικασίας του πλειστηριασμού, από την οποία ανακηρύχθηκε ως υπερθεματιστής.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δικαστήριο, άσκησαν παρέμβαση οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων ( ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΙΤΑ), καθώς και εργαζόμενοι του Οργανισμού.
Αίτημά τους ήταν να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπέρ του υπερθεματιστή, καθώς- όπως..
επισημάνθηκε στο δικαστήριο- «οποιαδήποτε άλλη επιλογή οδηγεί την εταιρεία σε πτώχευση που είναι ό,τι χειρότερο για τους εργαζόμενους».
Στη διάρκεια της δίκης, άσκησε ξεχωριστή παρέμβαση η εταιρεία DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη που αντιτίθεται στην ολοκλήρωση της διαδικασίας υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Πριν απο το τέλος της διαδικασίας, ο εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει την ειδική διαχείριση, Γ. Αγγελίδης, απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του δικαστηρίου Ελενα Πεδιαδίτη, επεσήμανε ότι «επειδή υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια για την καταβολή μισθών των εργαζομένων στον ΔΟΛ, είναι αναγκαίο να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό η απόφαση, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ο νέος ιδιοκτήτης να αναλάβει τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων».
Η δικαστική λειτουργός, αφού άκουσε τους πληρεξούσιους δικηγόρους όλων των διαδίκων, επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή της για τον ΔΟΛ.