ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Συνεργασία των πρακτορείων ειδήσεων Ελλάδας και Κίνας

Την επέκταση της συνεργασίας τους επισημοποίησαν σήμερα, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τα πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Κίνας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.
Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο «Νέα Κίνα» (Σινχουά) θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς των νέων τεχνολογιών, προσφέροντας άμεσες υπηρεσίες στο πλαίσιο της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας στις επικοινωνίες.
Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αφού.. ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κινεζικού πρακτορείου Κάι Μινγκ Τζάο (Cai Ming zhao) για την παρουσία του, υπογράμμισε ότι η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και σε οικονομικό επίπεδο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του πρακτορείου «Νέα Κίνα» Κάι Μινγκ Τζάο μίλησε για δύο χώρες με αρχαίο πολιτισμό και μακροχρόνια φιλία.  Φέτος, είπε ο κ. Κάι, είναι η χρονιά των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών και το νέο αυτό σύμφωνο, θα αποτελέσει το μεγάλο γεγονός της χρονιάς. Ο κ. Κάι στάθηκε στο γεγονός της άψογης συνεργασίας Ελλήνων και Κινέζων δημοσιογράφων, ακόμα και στο γραφείο του κινεζικού πρακτορείου στην Αθήνα, γεγονός που τον χαροποιεί ιδιαίτερα.
Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος δήλωσε βέβαιος ότι η εμβάθυνση της συνεργασίας ανοίγει τον δρόμο για να έρθουν ακόμα πιο κοντά οι δύο λαοί.
Στη συνέχεια οι δύο πλευρές υπέγραψαν το σύμφωνο συνεργασίας και είχαν ένα τετ α τετ, με φόντο την Ακρόπολη.