ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ταβερνοσυνωμοσίες!

Ευάγγελος Βενιζέλος - Φώφη ΓεννηματάΓράφει ο Τάσος Παππάς

Υπάρχει σχέδιο για συνεννόηση της κυβέρνησης με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη;
Σύμφωνα με τα «Νέα», πράγματι υπάρχει, το προετοίμασαν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Μεταφορών και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Σπίρτζης και από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο «συνήθης ύποπτος», Κώστας Λαλιώτης, σε μια συνάντησή τους σε ταβέρνα της Αθήνας - γνωστό στέκι πολιτικών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.
Θα αναρωτηθεί κάποιος: Μα γίνονται τόσο σοβαρές δουλειές στα φανερά, μέρα μεσημέρι,.. μεταξύ τσίπουρου και κεφτέδων, παρουσία τρίτων και άσχετων περί το θέμα;
Προφανώς όχι, ωστόσο βρισκόμαστε σε περίεργη φάση.
Η πόλωση και η καχυποψία κυριαρχούν και δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα.
Δημοσιολόγοι με πριαπική φαντασία οργιάζουν προαναγγέλλοντας γεγονότα, παράγοντες με ιδιοτελή κίνητρα κατασκευάζουν απίθανες ιστορίες, κοινωνικές σχέσεις ενοχοποιούνται, πολύχρονες φιλίες ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετική πολιτική διαδρομή θεωρούνται επιλήψιμες και μια τυχαία συνάντηση σε δημόσιο χώρο μπορεί να τροφοδοτήσει σενάρια.
Ο φερόμενος ως δράστης της «συνωμοσίας» από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης διέψευσε αμέσως το σχετικό δημοσίευμα.
Απροσδόκητα σκληρή όμως ήταν η αντίδραση του κόμματος. Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η στρατηγική επιλογή για αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ έχει ενοχλήσει συγκεκριμένα συμφέροντα και τους εντολοδόχους τους».
Η φρασεολογία είναι ιδιαιτέρως επιθετική και παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί απευθύνεται σε ένα μέσο ενημέρωσης που είχε (για το αν έχει ακόμη δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά) εξαιρετικά καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ.
Ποια είναι τα συγκεκριμένα συμφέροντα που ενοχλούνται με τη στρατηγική της ηγεσίας και ποιοι οι εντολοδόχοι τους;
Μπορούμε να φτάσουμε σε ορισμένα συμπεράσματα αξιολογώντας τη στάση κομμάτων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη γραμμή των ίσων αποστάσεων που εφαρμόζει η Φώφη Γεννηματά.
Σίγουρα η Νέα Δημοκρατία έχει ενοχληθεί σφόδρα. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εστίαζε την πολεμική της στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛΛ.
Είχε διαμορφωθεί ένα συμπαγές αντικυβερνητικό μέτωπο. Διερράγη και στο θέμα του ΕΣΡ και σε άλλα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
Είναι αυτό εμφανές στις τοποθετήσεις της κ. Γεννηματά και στις επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος.
Η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πια στο απυρόβλητο.
Σίγουρα επίσης έχει θυμώσει ο Ευάγγ. Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει τη δυσφορία του με την επιλογή της ηγεσίας να βάζει στο ίδιο τσουβάλι τη Δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προσφάτως μάλιστα έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών, υιοθετώντας την τακτική της Ν.Δ., ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι σε άλλο μήκος κύματος.
Οι αντίπαλοι του κ. Βενιζέλου τον κατηγορούν ότι ερωτοτροπεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη.
Πληροφορίες από τη Χ. Τρικούπη εμφανίζουν την κ. Γεννηματά να σκέφτεται σοβαρά την περίπτωση να αποπέμψει τον κ. Βενιζέλο.
Λέτε να έχουμε και δεύτερο πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εκτός ΠΑΣΟΚ;
ΕφΣυν