ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Μήνυση κατά του Ψυχάρη για τα δεδουλευμένα

Νέα απογοήτευση περίμενε τους απλήρωτους εργαζόμενους του ΔΟΛ όταν ανακάλυψαν χθες ότι μπήκε μόνο το 50% κι όχι ολόκληρος ο μισθός Ιουλίου(!) όπως είχε υποσχεθεί η διοίκηση του Οργανισμού. Κι αυτό γιατί, λέει, «παρά τη βούληση και τις προσπάθειες που κατέβαλε η εταιρεία δεν κατέστη δυνατό να καταβληθεί το σύνολο της μισθοδοσίας, λόγω δυσχερειών που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση σχετικών τραπεζικών εργασιών».
Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση  της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού τους ενημέρωνε ότι η μισθοδοσία μηνός Ιουλίου 2016 θα καταβληθεί ως εξής : στις 18/11/2016 μέχρι το πέρας της ημέρας το 50% και στις 22/11/2016 μέχρι το πέρας της ημέρας η εκκαθάριση.
 Στο θέμα παρενέβη η ΕΣΗΕΑ που ζητεί με μήνυση την ποινική δίωξη και την άμεση ενεργοποίηση.. 
της αυτόφωρης διαδικασίας κατά των υπευθύνων του ΔΟΛ Α.Ε.
Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Είναι η πολλοστή φορά που η ιδιοκτησία αθετεί με τον πλέον προκλητικό τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εργαζόμενους.
Τα ψίχουλα που δίνει η εργοδοσία κάθε φορά παραμονές των κινητοποιήσεων ή των συνελεύσεων, εξυπηρετούν μόνο τα σχέδια της για να κερδίζει χρόνο και να έχει ομήρους συντάκτες, διοικητικούς και τεχνικούς.
Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει προς πάσα κατεύθυνση και να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι τα φύλλα του Σαββατοκύριακου του ΔΟΛ (ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ) είναι προϊόντα μιας τέτοιας εκβιαστικής τακτικής σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι με 4 μισθούς χρηματοδοτούν την έκδοση των εφημερίδων του συγκροτήματος.
Απέναντι στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, που είναι από την αρχή το πρώτο μέλημα των Ενώσεων, η εργοδοσία επέλεξε παρελκυστική τακτική σκοπίμως, θέλοντας να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων την βιωσιμότητα της επιχείρησης, που η ίδια οδηγεί σε αδιέξοδο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και όλες οι Ενώσεις ενεργοποιούν τις αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις, με προτάσεις των συνελεύσεων, ως τη μόνη απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Τέρμα στα επιχειρηματικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων.