ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ιβάν ο... καναλάρχης

Λίγες μέρες πριν από τη δημοπρασία για την αδειοδότηση των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης, η «Εφ.Συν.» συνεχίζει την παρουσίαση του προφίλ των εννιά διεκδικητών. Σήμερα έχει σειρά ο Ιβάν Σαββίδης. Ο επιχειρηματίας από την πρώην Σοβ. Ενωση εκτός των άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που έχει αναπτύξει, τώρα σχεδιάζει και τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού.
Ενας ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ενωση, που ξεκίνησε ως ταπεινός εργάτης σε εργοστάσιο καπνού στο Ροστόφ κι έφτασε να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 30 πλουσιότερων της Ρωσίας, είναι ο 57χρονος Ιβάν Σαββίδης, διεκδικητής μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, μέσω της εταιρείας του Dimera με έδρα την Κύπρο.
Τα όσα ακούγοται χρόνια τώρα γύρω από το πρόσωπό του αγγίζουν τα όρια του μύθου. Βέβαιο.. είναι ότι ο Πόντιος επιχειρηματίας που δεν μιλάει γρυ ελληνικά έχει επιδείξει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, ρίχνοντας πακτωλό χρημάτων τα οποία φέρεται να απέκτησε τις τελευταίες δύο δεκαετίες στο εξωτερικό.
Από την αγορά της ομάδας του ΠΑΟΚ ώς την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ της Ξάνθης, το ιστορικό ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» της Θεσσαλονίκης και τώρα τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, ο Ιβάν Σαββίδης μετρά ήδη μια πενταετία επιχειρηματικής παρουσίας στη χώρα, χωρίς κανείς να μπορεί έως τώρα να του προσάψει κάτι αρνητικό.
«Φήμες» βέβαια τον ακολουθούν από την πρώτη στιγμή. Οτι «τα λεφτά δεν είναι δικά του, αλλά αγοράζει για λογαριασμό του Πούτιν» ή ότι «ξεπλένει χρήματα της ρωσικής μαφίας», ακόμη και πως «είναι ο εκτελεστικός βραχίονας επιρροής του ρωσικού κεφαλαίου στην Ελλάδα».
Τίποτε από αυτά δεν έχει αποδειχθεί προς το παρόν και αγγίζουν πλέον τα όρια της συνωμοσιολογίας. Αντιθέτως, οι δράσεις του στη βόρεια Ελλάδα σχεδόν τον έχουν «αγιοποιήσει», στους λιγότερο καχύποπτους τουλάχιστον.

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο  Νίκος Φωτόπουλος στην ΕφΣυν ΕΔΩ