ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Στη φυλακή ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου

Προφυλακιστέος κρίθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο χειριστής του ταχύπλοου Duende που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα.
Ο κατηγορούμενος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά από διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ εισαγγελέα και ανακρίτριας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της προφυλάκισης του 77χρονου χειριστή είχε ταχθεί η εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια ήταν υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων.
Εν τω μεταξύ, το Έθνος φέρνει σήμερα στο φως νέα στοιχεία για τα πρόσωπα-κλειδιά του ναυαγίου αλλά και την κατάθεση της τέταρτης επιβάτιδος του ταχύπλοου.
Σε ρεπορτάζ, το οποίο υπογράφει ο Λευτέρης Μπιντέλας, αποκαλύπτεται η μαρτυρία του.. καπετάνιου «Άγιος Νικόλαος» που έσπευσε στο ναυάγιο για να περισυλλέξει τραυματίες από τη θάλασσα.
«Στην περιοχή Μπουγάζι Μονής είδα τρία ιστιοφόρα, συντρίμμια και μια θαλαμηγό απομακρυσμένη και σταματημένη (...) Υπήρχε ρύπανση, πετρέλαια, μια μικρή κηλίδα (...) Περισυνέλεξα τρία άτομα, τα οποία κολύμπαγαν και δεν είχαν από κάτι να πιαστούν (...) είχαν πάνω τους πετρέλαια. Ηταν δύο άντρες, ο ένας με γρατσουνιές στο πόδι και ο άλλος σε λαιμό και πόδι και μία κοπέλα με ακρωτηριασμένο πόδι. Επειδή η κοπέλα αιμορραγούσε έφυγα για το λιμάνι της Πέρδικας. Μετά από 25 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο» δήλωσε ο καπετάνιος.