ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Στους 247 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

Aνεβαίνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε στις 3:36 το πρωί της Τετάρτης 24 Αυγούστου (τοπική ώρα) την Ιταλία και ισοπέδωσε τρία χωριά.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας οι νεκροί πλέον ανέρχονται σε 247 και οι τραυματίες είναι μέχρι στιγμής 400 ενώ υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος.
Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται δύο αδελφάκια 4 και 6 ετών ο Σαμουέλε και ο Λεόνε, που κατάφεραν να σωθούν χάρη στη γιαγιά τους που τα έβαλε κάτω από το κρεβάτι μόλις η γη άρχισε να τρέμει. Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο.. νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.
Ο σεισμός έχει ισοπεδώσει πολλά κτήρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στα κεντρικά της χώρας.
Στην πόλη Αματρίτσε έχουν σημειωθεί οι σημαντικότερες ζημιές, καθώς η κύρια οδός της πόλης έχει ισοπεδωθεί κυρίως.

Κατέρρευσε ξενοδοχείο 120 ετών στο Αματρίτσε




Ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας του σεισμού που χτύπησε την Ιταλία είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε, όπως γράφει ο ιταλικός τύπος.
Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία 120 χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωματίων, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα.
Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.

Στηρίζουν το χωριό της μακαρονάδας Αματριτσιάνα...

Το χωριό Αματρίτσε, εξαφανίστηκε από το χάρτη όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχός του, όμως μια απόφαση των επιχειρηματιών της Ιταλίας προκάλεσε αίσθηση, λίγες ώρες μετά
το φονικό σεισμό.
Η ξακουστή μακαρονάδα Αματριτσιάνα «γεννήθηκε» στο χωριό Αματρίτσε πριν από 50 χρόνια.
 Ο εμπνευστής της γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο, δημιουργώντας ένα πιάτο που ταξίδεψε όλα αυτά τα χρόνια σε όλο τον κόσμο.
Ο διάσημος μπλόγκερ Πάολο Καμπάνα, πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από κάθε ιταλικό εστιατόριο της χώρας να συνδράμει με το ποσό των 2 ευρώ για κάθε πιάτο μακαρονάδας Αματριτσιάνα που θα παραγγέλνουν οι πελάτες του.
Η πρωτοβουλία αυτή έγινε δεκτή με θέρμη από τους περισσότερους ιδιοκτήτες εστιατορίων και συγκεκριμένα 600 εξ αυτών αποφάσισαν πως για τον επόμενο μήνα, το συγκεκριμένο ποσό θα πηγαίνει για την ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων του χωριού από το σεισμό...