ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ΕΡΤ

Κατανοώ ότι βλέποντας (με εξαιρέσεις, μα με τις εξαιρέσεις ο κόσμος προχωρά) μία ΕΡΤ κατ' εικόνα της ΝΕΡΙΤ, είναι εξαιρετικά δύσκολη η προσπάθειά μας για κοινωνική απεύθυνση, όσων από εμάς συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το μοντέλο της κοινωνικής ΕΡΤ που φτιάξαμε στα δύο χρόνια της αυτοδιαχείρισης.
Αυτό που ο εντεταλμένος μηχανισμός της επαναλειτουργούσας ΕΡΤ δεν μπορεί να καταλάβει είναι ότι στα δύο χρόνια γράφτηκε στην ΕΡΤ τόσο δυνατή ιστορία από τα κάτω που δεν μπορεί να ξεριζωθεί. Ο αγώνας μας δεν έγινε για να είναι η ΕΡΤ "αντικειμενική" σε θέματα πολέμου, βίας (της όποιας βίας γιατί δεν υπάρχει μόνο η σωματική βία) και ρατσισμού αλλά για το ακριβώς αντίθετο, να παίρνει θέση,.. ως κοινωνική ΕΡΤ, ενάντια σε τέτοια φαινόμενα. Όχι ως αντιπρόσωπος ή διαμεσολαβητής της κοινωνίας αλλά ως δημόσια ραδιοτηλεόραση με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο. Βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας είναι να παίρνεις θέση όταν πρόκειται για πόλεμο, βία και ρατσισμό.
Ο αγώνας της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ ξεπέρασε τις σημερινές διεκδικήσεις, πήρε ανατρεπτικό περιεχόμενο με αποτέλεσμα να γίνει νικηφόρος. Επειδή έγινε νικηφόρος έγινε ταυτόχρονα και πολιτικά επικίνδυνος. Η εξουσία μάς αντιμετώπισε και μας αντιμετωπίζει πολιτικά και όχι εργασιακά έχοντας επίγνωση ότι ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ΕΡΤ, το φάντασμα της αυτοδιαχείρισης.
Στέλιος Νικητόπουλος (fb)