ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Γιατί δεσμεύτηκε η περιουσία του Γιάννη Αλαφούζου

«Γνωστά κέντρα αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα»

"Μου κοινοποιήθηκε απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή». Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)"
Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει η ανακοίνωση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου μετά τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του που διέταξε την Τετάρτη το.. Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει καταρχάς ποσά λίγο πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ για τις χρήσεις από το 2000 ως το 2012.
Στην εντολή προχώρησε ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται με βάση τα 65 CD τα οποία περιέχουν στοιχεία για περισσότερους από ένα εκατομμύριο Έλληνες φορολογούμενους που πραγματοποίησαν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ την περίοδο από το 2000 έως το 2012, αλλά και σε συνδυασμό με καταγγελία σε βάρος του επιχειρηματία.