ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Υπ΄ ατμόν μεγαλοδημοσιογράφοι του Μega

- Ποιοι μιλάνε με το Star και ποιοι ζητάνε τις αποζημιώσεις τους να φύγουν 
- Ετοιμοι για κινητοποιήσεις οι τεχνικοί

Υπό την πίεση των κινητοποιήσεων για τις οποίες είναι έτοιμοι οι τεχνικοί του Mega, αλλά και πληροφοριών πως μια σειρά δημοσιογράφων πρώτης γραμμής συζητούν με άλλα Μέσα βρίσκεται ο σταθμός. Σύμφωνα με πληροφορίες του «SECRET» της εφημερίδας Παραπολιτικά, η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική και για τα δύο ζητήματα, πέραν των δραματικών εξελίξεων στην υπόθεση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Η ανησυχία για το ενδεχόμενο το Μεγάλο Κανάλι να μην είναι σε θέση να τακτοποιήσει την υποχρέωση που έχει αναλάβει για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του περασμένου μήνα, όπως και να καταβάλει πλήρη μισθοδοσία.. σε όσους παίρνουν πάνω από 3.000 ευρώ και είναι απλήρωτοι, είναι έντονη.
Μάλιστα, οι τεχνικοί του σταθμού ετοιμάζονται ήδη να απαντήσουν με κινητοποιήσεις, σε.. περίπτωση που οι δεσμεύσεις της διοίκησης δεν εκπληρωθούν. Το μήνυμα έχει μεταφερθεί αρμοδίως και η επίσημη θέση είναι πως όλα θα πάνε καλά.
Με τα δεδομένα αυτά, υπάρχουν δημοσιογράφοι που έχουν ξεκινήσει διερευνητικές συζητήσεις με άλλα Μέσα -κανάλια και όχι μόνο-, ώστε, αν διαπιστώσουν πως οι συνθήκες δεν βελτιώνονται, να μεταπηδήσουν εγκαίρως. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και πρόσωπα που έχουν θητεία πολλών ετών στο κανάλι, αν και γνωρίζουν ότι μπορεί να χάσουν μέρος της αποζημίωσής τους ή και ολόκληρο το ποσό, εφόσον αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Οι γνωστοί και οι άλλοι

Το «SECRET» γνωρίζει τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εξαιρετικά γνωστών προσώπων (ένας άνδρας και μία γυναίκα) που είναι πλέον με το… ένα πόδι στο κανάλι. Ηδη, στελέχη του Mega έχουν μιλήσει με το Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Οι μόνοι που φέρονται διατεθειμένοι να βάλουν πλάτη, ακόμα και με δυσκολίες στη μισθοδοσία, είναι οι νεότεροι στον σταθμό, αλλά και κάποιοι παλιοί που δεν έχουν την ίδια δυνατότητα με άλλους συναδέλφους τους να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στη δύσκολη τηλεοπτική αγορά. Εάν δοθεί το «πράσινο φως» και αναλάβει το μάνατζμεντ ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι μία από τις πρώτες κινήσεις στις οποίες θα προβεί θα είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένονται γενναίες περικοπές στον ενημερωτικό τομέα, που, ενώ παραμένει αρκετά ακριβός, δεν καταγράφει τις ανάλογες επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την Ολγα Τρέμη και τον Γιάννη Πρετεντέρη να έχουν στείλει το μήνυμα ότι, εφόσον αποζημιωθούν, δεν θα είχαν πρόβλημα να αποχωρήσουν οικειοθελώς από το Μεγάλο Κανάλι.

- από την εφημερίδα Παραπολιτικά