ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μονοφωνική εκπομπή για την πολυφωνία...

Τον χλευασμό και την απαξίωση, από την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του twitter, απέσπασε η εκπομπή «Ανατροπή» που προβλήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Με θέμα την «ελευθερία του Τύπου» και με αφορμή την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να επιβάλει ποινές διαγραφών σε δημοσιογράφους για παραβίαση της δεοντολογίας κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος, ο Γιάννης Πρετεντέρης, μαζί με τους καλεσμένους του, συμφώνησαν τελικά ότι «υπάρχει κίνδυνος εκτροπής και φίμωσης των δημοσιογράφων»…
Μέσα από μια μονόπλευρη και μάλλον κουραστική τελικά συζήτηση, ο παρουσιαστής, μαζί με τους…συνδαιτυμόνες του (Mπογδάνος, Τρέμη, Πετρουλάκης, Παπαχρήστος κλπ), αφού..
κατήγγειλαν την απόφαση της ΕΣΗΕΑ, στη συνέχεια στράφηκαν κατά της κυβέρνησης (που δεν παίρνει θέση επί του ζητήματος) αλλά και στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών.
Στην πραγματικότητα ωστόσο, η συγκεκριμένη εκπομπή μάλλον επιβεβαίωσε τον τίτλο της αλλά από την αντίθετη πλευρά που θα ήθελε ο κ. Πρετεντέρης.
Διότι πράγματι, απειλήθηκε η ελευθερία του Τύπου όλο το προηγούμενο διάστημα. Και συνεχίζει να απειλείται από αυτούς που δήθεν την υπερασπίζονται.
Διότι πράγματι ποινικοποιήθηκε η αντίθετη άποψη στα ΜΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα. Με μαζικές απολύσεις και πολλά κιλά «λάσπης» από τους αυλικούς των εκδοτών και των καναλαρχών.
Και ήρθε το δημοψήφισμα για να ρίξει και τις τελευταίες μάσκες «αντικειμενικότητας».
Η «Ανατροπή» της Τετάρτης, επανέλαβε την πρακτική της δημοψηφισματικής περιόδου. Εκεί όπου επιβλήθηκε στους τηλεθεατές η «μοναδική αλήθεια» των καναλαρχών.
Μόνο που αυτή τη φορά είχε τα χαρακτηριστικά της κωμωδίας.
- altsantiri