ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Σε απόγνωση 450 εργαζόμενοι της «Ηλεκτρονικής»

Δεσμεύσεις για τις αποζημιώσεις και τα δικαιώματα τους που απορρέουν απο τις συμβάσεις εργασίας, ζητούν από την εργοδοσία και το υπουργείο, οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής που μέσα σε μία νύχτα έμειναν στο δρόμο.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς όπως γνωστοποίησε η εταιρεία όλα τα καταστήματα από σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου, θα παραμείνουν κλειστά καθώς έπειτα από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η Ηλεκτρονική κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης.
Οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής Αθηνών που συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό κτίριο της εταιρίας στην Λένορμαν και Κηφισού ζητούσαν να πραγματοποιηθεί και τριμερής συνάντηση..
μεταξύ εκπροσώπων τους και της εργοδοσίας με τον γεν. γραμματέα του υπ. Εργασίας Α. Νεφελούδη. 
Οι εργαζόμενοι μέσω της εκπροσώπου των εμποροϋπαλλήλων Αθηνών, Τίνας Γκογκάκη  καταγγέλουν στον Σπ. Χατζησπύρου στο protothema.gr, πως  η εργοδοσία της «Ηλεκτρονικής» χρόνια έχει στηρίξει την κερδοφορία της στις πλάτες του προσωπικού. «Έχει επιβάλει μειώσεις τα προηγούμενα χρόνια, έχει κάνει απολύσεις, έχει κλείσει καταστήματα, έφτασε στο σημείο να ζητήσει ένα μισθό δώρο από τους εργαζόμενους για να μπορέσει να αντεπεξέλθει και τώρα τους πετάει σαν την "τρίχα από ζυμάρι". Μιλάμε για 450 άτομα πανελλαδικά. Ζητήσαμε συνάντηση με την εργοδοσία η οποία είναι άφαντη, όπως ήταν και όλο το προηγούμενο διάστημα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Τίνα Γκογκάκη.