ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο εισαγγελέας καλεί Ψυχάρη, Αλαφούζο και Κυριακού

Καναλάρχες κι εκδότες θα δώσουν εξηγήσεις μέχρι τις 12 Νοεμβρίου για τα θαλασσοδάνεια

Ιδιοκτήτες καναλιών και «παραδοσιακών» εφημερίδων καλούνται να περάσουν, ως επι το πλείστον,  μέχρι τις 12 Νοεμβρίου  την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τον υπέρογκο δανεισμό που εξασφάλιζαν τα τελευταία χρόνια από διάφορες τράπεζες.
Αφορμή στάθηκε ένα πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο αναλύονται τα δάνεια γνωστών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και το αν υπήρχαν ή όχι οι προϋποθέσεις δανειοδότησης. Το εν λόγω πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βάλει φωτιά στο μιντιακό σκηνικό.
Ο πρώτος που καλείται από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου είναι ο εκδότης..
των «Νέων» και του «Βήματος» και μέτοχος του MEGA Σταύρος Ψυχάρης αναφορικά με θαλασσοδάνεια 200 περίπου εκατομμυρίων
Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ και όσα διαρρέονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο οικονομικός εισαγγελέας, θα καλέσει τον. Ψυχάρη για τα δάνεια του ΔΟΛ, τα οποία τα είχε πάρει κυρίως από την Alpha την Εθνική Τράπεζα, αλλά και την Πειραιώς.
Σειρά, μετά τον επικεφαλής του ΔΟΛ, θα πάρουν και άλλοι μιντιάρχες, με τους γνωρίζοντες καλά τα πράγματα να μην αποκλείουν να ακολουθήσουν ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, το μέσο του οποίου επίσης έχει δανειοδοτηθεί με μεγάλα ποσά, καθώς και ο κ. Κυριακού προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού Antenna. - το πλήρες ρεπορτάζ στο ereportaz