ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Εκδότες και καναλάρχες μας κήρυξαν τον πόλεμο

Εμείς τι θα κάνουμε;

Πρωτοπόροι στην εφαρμογή και του τρίτου Μνημονίου αποδεικνύονται οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε όμηρους για την προώθηση των σχεδίων τους. Παράλληλα, εκβιάζουν προκλητικά προκειμένου να συνεχίσουν να λυμαίνονται χωρίς κόστος τις κρατικές τηλεοπτικές συχνότητες, αλλά και να απομυζούν δάνεια και «ευκολίες» χωρίς καμία επίπτωση στις τεράστιες περιουσίες που έχουν σωρεύσει από το άνομο «γλέντι» που προηγήθηκε της κρίσης.
Οι μαζικές απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1 προαναγγέλλουν το «αιματοκύλισμα» που θα ακολουθήσει και σε άλλα Μέσα, ηλεκτρονικά και έντυπα – σε ορισμένα, άλλωστε, έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, φυσικά, με τις νέες μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων, την.. εντατικοποίηση της εργασίας και την επέκταση των υπεργολαβιών, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των μισθών. Και σε συνδυασμό με τον ολοένα πιο ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης, που τείνει να μετατραπεί ολοκληρωτικά σε ένα εμετικό μηχανισμό προπαγάνδας υπέρ του συστήματος εξουσίας, των Μνημονίων, των πάσης φύσης ευρωλάγνων.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε συνεργασία με τις άλλες Ενώσεις στον χώρο των ΜΜΕ, εκτός από την απαίτηση για επαναπρόσληψη των απολυμένων, είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες. Να συγκαλέσει, σε συντονισμό με το Διασωματειακό, κοινή συνέλευση όλων των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς – δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς.
Πάνω από όλα, οφείλει να εκπονήσει ένα σχέδιο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και των κλεμμένων όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης. Με στόχο μια αποφασιστική απεργιακή σύγκρουση διαρκείας με τους εργοδότες και τα Μνημόνια, με τους κολαούζους τους.
Όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την ανάγκη συγκρότησης του προεδρείου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι στόχο θα έχει, πώς θα τον εξυπηρετήσει, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή έχει καταθέσει συγκεκριμένη και ξεκάθαρη πρόταση. Ας τοποθετηθούν, χωρίς άλλες αναβολές και δικαιολογίες!
Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιούνται!
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή
(FinancialCrimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό
ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)

**Ανακοίνωση Ενωμένων Δημοσιογράφων για τις απολύσεις στον ΑΝΤ1:
Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι καταδικάζουμε τις απολύσεις των τεχνικών στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Σε μια δύσκολη συγκυρία η διοίκηση του σταθμού προχωράει σε απολύσεις που οδηγούν δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Στεκόμαστε στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων μας μαζί με τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού. Ζητάμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλούμε την εργοδοσία να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της.