ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Τέλος το αλισβερίσι για τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ

Χρ. Σπίρτζης: Θα σπάσουμε το μονοπώλιο

Σε διαβούλευση θα τεθεί το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ρ/σ Κόκκινο.
Ο Xρ. Σπίρτζης τόνισε ότι από την έως τώρα επεξεργασία των στοιχείων «μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι η ΕΡΤ έκλεισε τον Ιούνιο του 2013 για να μη μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις συχνότητες». Υπογράμμισε, δε, πως «υπάρχει πολιτική ευθύνη και για το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και για τον τρόπο που έγινε ο διαγωνισμός στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων».
Όπως είπε, στη διαβούλευση για τον διαγωνισμό μετείχαν 26 εταιρίες, αλλά τελικά, υπήρξε μόνο μία προσφορά, αυτή της Digea, στην οποία είναι μέτοχοι τα 6 ιδιωτικά κανάλια που εκπέμπουν πανελλαδικά. «Στόχος είναι να σπάσουμε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που έχει στηθεί στη χώρα ώστε..
να μη μπορεί κανείς να ελέγξει την εκπομπή των ιδιωτικών καναλιών» τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης.
Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει τρεις προϋποθέσεις:
1. Τον διαγωνισμό για αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, δουλειά που αρκετούς μήνες τη δουλεύει με τον Νίκο Παππά».
2. Την ίδρυση θυγατρικής της ΕΡΤ που θα είναι ανταγωνιστική εταιρία της DIGEA.
3. Την λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει να είναι μια αρχή που δεν ελέγχεται από πουθενά και δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί.
Ο υπουργός σχετικά  με το «θολό» τοπίο με τις προσωρινές άδειες των ιδιωτικών καναλιών και τις πολιτικές ευθύνες υπογράμμισε: «Έχουν προσωρινές άδειες που ανανεώνονται επομένως με τον τρόπο αυτό είναι σε μια διαρκή διαβούλευση ή αλισβερίσι η κυβέρνηση με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Και αυτό είναι δέσμευση και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ότι θα σταματήσει αυτό το αλισβερίσι. Επομένως θα υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία που θα είναι από μηδενική βάση, άρα όποιος θέλει να κάνει κανάλι ή έχει θα μπορεί να συμμετάσχει εφόσον πληροί τα κριτήρια».