ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ANT1 group με έδρα Αμστερνταμ και Λονδίνο!

Η αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου από τον ΑΝΤ1 , κοινή συναινέσει βεβαίως όπως με όλα τα στελέχη, επιβεβαιώνει το σχέδιο του ομίλου Κυριακού για τη συρρίκνωση των επιχειρήσεων του στην Ελλάδα.
Η είδηση έχει γραφτεί και στο παρελθόν αλλά ελάχιστοι έδωσαν την πρέπουσα σημασία. Οι απομακρύνσεις στελεχών, τα ψαλιδισμένα συμβόλαια με τους παρουσιαστές, οι μεγάλες μειώσεις μισθών θα συμπληρωθούν τον Σεπτέμβριο με μαζικό κύμα απολύσεων.
Βασικές λειτουργίες του καναλιού έχουν δοθεί ήδη outsourcing σε εξωτερικούς “συνεργάτες” με λιγότερα χρήματα και χωρίς εργασιακές υποχρεώσεις για το όποιο προσωπικό τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δημόσιες σχέσεις.
Ουσιαστικά ο όμιλος Κυριακού υπό την επωνυμία Ant1 group συστήνεται στα επιχειρηματικά site του εξωτερικού ως εταιρεία ποικίλων δραστηριοτήτων, από ΜΜΕ, μουσική, εκπαίδευση, δορυφορική...  και πετρέλαια, με έδρα το Άμστερντάμ και το Λονδίνο. Η ελληνική εταιρεία σύντομα θα είναι ένα απλό τμήμα του ομίλου Κυριακού.
Είναι χαρακτηριστικό πως η εταιρική επικοινωνία και πληροφόρηση για τον όμιλο δίνεται από την αγγλική ιστοσελίδα του antenna group, όπου αναγράφεται πως απασχολεί πάνω από 2.600 υπαλλήλους στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.
Η στρατηγική του ομίλου Κυριακού όπως περιγράφεται στα ξένα sites, αφορά σε «δραστηριότητεςτης επίγειας τηλεόρασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την ενίσχυση της παραγωγής περιεχομένου του και του τμήματος διανομής, με στόχο να δημιουργηθεί ένα χαρτοφυλάκιο “θεματικών καναλιών” σε όλο τον κόσμο και να διασφαλιστεί ότι ένα σημαντικό μέρος των μελλοντικών εσόδων θα δημιουργούνται από τις ψηφιακές και κινητές πλατφόρμες διανομής».
Με βάση όλα τα παραπάνω δεν θα μας εκπλήξει αν τελικά ο ΑΝΤ1 ζητήσει να λάβει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας θεματικού περιεχομένου για την Ελλάδα!
- mediatvnews