ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Απεργία μέχρι και τη Δευτέρα στον Ελ. Τύπο!

Σε συνεχή απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται όλοι οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί Τύπου, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ». Η απεργία που κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ ξεκίνησε στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης, 22 Ιουλίου 2015  και θα διαρκεσει (ανανεώνεται κάθε 24 ώρες) μέχρι τις 16.00 της Δευτέρας, 27 Ιουλίου 2015. Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, καθώς και τη δέσμευση της εργοδοσίας για την εφεξής εμπρόθεσμη καταβολή των μισθών των εργαζόμενων.
Σχετικά με τους εκβιασμούς των εκδοτών το mediatvnews γράφει:
"Να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά. Όλοι σε όλα τα ΜΜΕ, έτσι θα δουλεύουν από δω και πέρα, απλήρωτοι!" Αυτή η ατάκα του εκδότη Δημήτρη Μπενέκου στην αίθουσα του “Ελεύθερου Τύπου” προκάλεσε την έκρηξη των εργαζομένων που έφυγαν από την εφημερίδα αφήνοντας τους δυο κυνικούς εκδότες (Μπενέκο - Σκαναβή) μόνους στο γραφείο τους να αναρωτιούνται..
γιατί η δική τους εφημερίδα δεν θα κρέμεται στα περίπτερα.
Οι εργαζόμενοι του Ε.Τ είχαν 4ωρη στάση εργασίας για τους δύο απλήρωτους μήνες (Μάιος και Ιούνιος) και η απάντηση-πρόταση των Αλέξη Σκαναβή και Δημήτρη Μπενέκου που αίφνης εμφανίζονται αγαπημένοι και σε πλήρη συνεννόηση, ήταν: Νέα μείωση 25%, απολύσεις και απολύσεις με αντικατατάσταση φθηνότερου δημοσιογραφικού υλικού, μη πληρωμή των δυο μηνών που χρωστάει η εφημερίδα και μη πληρωμή εφεξής… Και από επάνω η ατάκα “να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά”! Ο "Ελεύθερος Τύπος" χρωστάει δεδουλευμένα από το 2011-2012, έχει δηλώσει πως πρέπει να γίνουν δεκτές οι ατομικές συμβάσεις με τη νέα μείωση του 25% και οι δυο μισθοί Ιουνίου-Μαΐου να ενταχθούν στα χρωστούμενα του ’11 και ’12. Και παράλληλα οι δυο εκδότες θέλουν να κουρέψουν τα χρέη τους μέσω της ένταξης στο άρθρο 106.