ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

«Κόκκινο πανί» οι ισολογισµοί του ΣΚΑΪ

Εσπευσμένα στην Βουλή προωθείται το νομοσχέδιο για την επαναπροκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών. Ο πρωθυπουργός έχει ανάψει το πράσινο φως στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος θα φέρει αρχικά προς διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να προκηρύξει τις υπάρχουσες άδειες από μηδενική βάση, θέτοντας μάλιστα αυστηρά κριτήρια προς του επίδοξους διεκδικητές.
Οσον αφορά τις προϋποθέσεις για συµµετοχή στη διαδικασία προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών, η πίεση για ορισµένους σταθµούς που έως σήµερα εκπέµπουν θα είναι τροµερή.
Κι αυτό γιατί πρώτιστα τα ίδια κεφάλαια των εταιρειών των υποψηφίων θα πρέπει να είναι θετικά, κάτι που, για παράδειγµα, δεν συµβαίνει µε την εταιρεία του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ. Επίσης, µε την.. αλλαγή της νοµοθεσίας ο αρµόδιος υπουργός ραδιοτηλεόρασης, έχει πλέον έννοµο συµφέρον για ανάκληση της άδειάς του. Ακόµη, κάθε υποψήφιος για άδεια εθνικής εµβέλειας θα πρέπει να διαθέτει εταιρεία µε µετοχικό κεφάλαιο ύψους 8 εκατοµµυρίων ευρώ.
Ο λογαριασµός µεγαλώνει για όσους θα χτυπήσουν την πόρτα του κράτους πρώτη φορά, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν για τη δηµιουργία των υποδοµών και την πρόσληψη προσωπικού. Ο τελικός αριθµός των αδειών δεν έχει ακόµη αποφασιστεί. Η κυβέρνηση κάνει λόγο για 3 ή 4 άδειες γενικού περιεχοµένου, ενώ υπάρχει ακόµη πρόβλεψη για προκήρυξη θεµατικών αδειών, µε προκαθορισµένο περιεχόµενο, όπως µουσική, εκπαίδευση ή και παιδικό πρόγραµµα. Οι γενικές άδειες θα κοστίζουν 35 µε 50 εκατοµµύρια ευρώ και οι θεµατικές 10 ή 20 εκατ. ευρώ.
Το ποσό δεν θα είναι άµεσα απαιτητό, καθώς θα µπορεί να καταβληθεί µε δόσεις.
- parapolitika