ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Με Χαϊκάλη στη σύνθεσή της η κυβέρνηση Τσίπρα

Με τις αναμενόμενες αλλαγές ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Από τις εκπλήξεις η τοποθέτηση του Παύλου Χαϊκάλη των ΑΝΕΛ στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων 9θέση που κατείχε ο «αντάρτης» Δ. Στρατούλης. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών αναβάλλεται για τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου «εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές».
Τη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, αναλαμβάνει ο Πάνος Σκουρλέτης, μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας.
Υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με αναπληρωτές τους Τρύφωνα Αλεξιάδη (έσοδα) και Δημήτρη Μάρδα (Γενικό Λογιστήριο Κράτους).
Στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων τοποθετείται ο Παύλος Χαϊκάλης από τους ΑΝΕΛ, θέση την οποία κατείχε έως τώρα ο «αντάρτης» του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης..
Στρατούλης. Παράλληλα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο μεταφέρεται από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας.
Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, που αναβαθμίζεται σε υπουργό από αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη θέση του επίσης «αντάρτη» αναπληρωτή υπουργού Κώστα Ήσυχου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας.
Καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού παρά των Πρωθυπουργώ αναλαμβάνει η Όλγα Γεροβασίλη. Ο μέχρι πρότινος κυβερνητικό εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναλαμβάνει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, μαζί με τους Νίκο Φίλη και Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη.
Αλλαγές επέρχονται και στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου τη θέση του παραιτηθέντος αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκου Χουντή, τοποθετείται η καθηγήτρια Σία Αναγνωστοπούλου. Υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο αναλαμβάνει ο Γιάννης Αμανατίδης.
Τέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο εισέρχεται ως νέο πρόσωπο ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παύλος Πολάκης.
Στα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια δεν έγιναν αλλαγές προσώπων.
Με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ.