ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Υπάλληλος ή δημιουργικός διευθυντής;

Ο Πέτρος Κωστόπουλος πούλησε στο Gazzetta τα αγαπημένα του σάιτ

Τελικά πούλησε ή όχι ο Πέτρος Κωστόπουλος τις ιστοσελίδες «Kool News» και «Tora-Tora» στον όμιλο Gazzetta; Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως πράγματι στο Gazzetta πέρασε μεγάλο πακέτο μετοχών των ιστοσελίδων του πρώην εκδότη.
Στελέχη του μιντιακού ομίλου Gazzetta κάνουν λόγο για συνεργασία με τα σάιτ που ελέγχει ο Πέτρος Κωστόπουλος, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι τα δύο sites δεν είναι απλώς κάτω από τη… σκέπη του Gazzetta, αλλά έχουν αγοραστεί, κάτι που δεν παραδέχεται ο ίδιος ο πρώην τηλεπαρουσιαστής.
Ο ίδιος ο Π. Κωστόπουλοςπαραδέχεται ότι υπήρξε μια συμφωνία για την αγορά μετοχών, αλλά, όπως επιμένει, δεν ήταν το πλειοψηφικό πακέτο και άρα εξακολουθεί να είναι ο δημιουργικός διευθυντής των δύο ιστοσελίδων. Σύμφωνα όμως με.. ρεπορτάζ του Διονύση Θανάσουλα στην έντυπη έκδοση των Παραπολιτικών (21/2), ο Κωστόπουλος δεν είναι ιδιοκτήτης των ιστοσελίδων «Kool News» και «Tora-Tora», αφού, λέει, λόγω του… ιστορικού του μετά το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ, δεν μπορεί να κατέχει αυτόν τον τίτλο, έστω και αν όλοι νομίζουν ότι τα sites είναι δικά του.
Ολοι πιστεύουν ότι όποτε «στήνει» ένα καινούργιο site αυτό είναι δικό του ή ότι -στη χειρότερη περίπτωση- ανήκει σε μια εταιρεία συμφερόντων της πρώην συζύγου του, Τζένης Μπαλατσινού.  Σημαίνον στέλεχος του ομίλου Gazzetta, πολύ ψηλά στην ιεραρχία, χαμογέλασε αινιγματικά όταν κάποιος τον ρώτησε αν ισχύει η είδηση περί εξαγοράς των ιστοσελίδων του Κωστόπουλου και περιορίστηκε να πει ότι «υπάρχει μια μορφή συνεργασίας», αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες...
H αλήθεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δ. Θανάσουλα, βρίσκεται κάπου στη μέση: Το πακέτο που διέθεταν τρεις μέτοχοι (ο ένας εξ αυτών γνωστός επιχειρηματίας) πουλήθηκε, δεν αποτελεί όμως την πλειοψηφία των μετοχών, παρόλο που πολλοί επιμένουν για το αντίθετο. Ο ίδιος ο Πέτρος Κωστόπουλος υποστηρίζει σθεναρά ότι ισχύει το πρώτο σενάριο και πως τίποτε δεν έχει αλλάξει σε ό,τι έχει να κάνει με το πλειοψηφικό μετοχικό κεφάλαιο. Το μόνο που ίσως τον στεναχωρεί είναι ότι δεν μπορεί να είναι πλέον αφεντικό του εαυτού του με αποτέλεσμα ναεισπράττει κάθε τέλος του μήνα τον μισθό του ως υπάλληλος, για τους εχθρούς του και ως δημιουργικός διευθυντής, για τους φίλους του.