ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ετοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Τι έχει έτοιμο στα συρτάρια του

Μια από τις πρώτες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει τονίσει ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική επιτροπή, σε ομιλίες του και συνέδρια, είναι η άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Την ίδια δέσμευση έχουν εκφράσει και πολλά στελέχη του κόμματος. Δίπλα στον αρχηγό υπάρχουν νομομαθή στελέχη τα οποία γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα γίνει ανώδυνα η επαναλειτουργία του οργανισμού.
Το τελευταίο διάστημα, έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα δημοσιεύματα και σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει η ΕΡΤ στην προ της 11ης Ιουνίου 2013 χωρίς κραδασμούς. Κάποιοι μιλούν για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠνΠ) που θα καταργεί τη ΝΕΡΙΤ. Άλλοι για νόμο στη βουλή που να καταργεί τον Ν.4173/2013 με τον οποίο συστήθηκε το.. 
μόρφωμα και διάφορα άλλα τα οποία είναι χρονοβόρα.
Εμείς γνωρίζουμε ότι στα συρτάρια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν τρεις προτάσεις και νόμοι για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ που έχουμε και εμείς στα χέρια μας. Εκείνο που δεν θα ήθελε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ξεκινήσει η κυβερνησή του τη διακυβέρνηση της χώρας με  ΠνΠ για την επαναλειτουργία του Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, και μάλιστα από μια αριστερή κυβέρνηση.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, νομικοί που επεξεργάζονται τον γρηγορότερο τρόπο επαναλειτουργίας της ΕΡΤ είναι μια ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) των αρμοδίων υπουργών: Οικονομικών και αρμόδιο για τα ΜΜΕ για άμεση λειτουργία, και ύστερα όλες οι άλλες αποφάσεις και νόμος που θα έρθει στη βουλή για την πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας.
Συγκεκριμένα: Ο Ν.3429/ 2005 περί ΔΕΚΟ ο οποίος τροποποιήθηκε με το μεσοπρόθεσμο Ν.4002/2011 με ΠνΠ και Π.Δ. 31/12/2011 τέθηκε σε ισχύ και με το Ν.4047/2012 επιτρέπει στους συναρμόδιους υπουργούς που ελέγχουν  τις ΔΕΚΟ, με ΚΥΑ, να τροποποιούν να μειώνουν η να λειτουργούν υπηρεσίες των ΔΕΚΟ. Τονίζουν μάλιστα, ότι η ΠνΠ με την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ δεν έφτασε ποτέ στη βουλή και επομένως όλες οι αποφάσεις είναι υπό αίρεση και πιθανό μη νόμιμες που επιτρέπουν την επαναλειτουργία της ΔΕΚΟ-ΕΡΤ με ΚΥΑ ως μηδέποτε καταργηθείσα.
Με αυτή την έννοια, τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, μετά τη συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης, η συνεργασίας, μια ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργών για την ΕΡΤ μπορεί να την θέσει σε επαναλειτουργία στην προ της 11ης Ιουνίου 2013 με όλο το προσωπικό και τις υπηρεσίες της στις ίδιες θέσεις και υπηρεσίες. 
Στη συνέχεια να κινηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες για την εξυγίανση ενός πραγματικά ανεξάρτητου και πλουραλιστικού δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Αυτός είναι ο συντομότερος τρόπος να λειτουργήσει η ΕΡΤ με όλες εκείνες τις υγιείς δυνάμεις ανθρώπινου δυναμικού που μπορούν να την τρέξουν και να κερδίσει τον χαμένο χρόνο των 20 μηνών.
Η απόφαση είναι της κυβέρνησης που θα προκύψει σε λίγα 24ωρα!
- από τον αναγνώστη μας Κ.Π.