ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Μεγάλη απάτη από τους εκδότες του Επενδυτή

Καταγγελίες για νέες παράνομες ενέργειες από Σκαναβή - Μπενέκο

Tην εταιρεία DBAS και τους ιδιοκτήτες της Αλ. Σκαναβή και Δ. Μπενέκο καταγγέλλουν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΤΗΠΤΑ. Οι Ενώσεις καταγγέλλουν τους εκδότες για την κατάφωρα παράνομη συμπεριφορά τους έναντι των εργαζομένων της εφημ. «Επενδυτής», καθώς και των Ασφαλιστικών Ταμείων του Τύπου.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι της εφημερίδας βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την αρχή του έτους και είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο, και παρ’ ότι έχουν εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής θέλησης για να διευκολυνθεί η επανέκδοση της εφημερίδας, η εταιρεία απέστειλε στα Ταμεία (Α’ και Γ’ Διεύθυνση) και στον ΟΑΕΔ ψευδείς αναγγελίες περί «οικειοθελούς αποχώρησης» των εργαζομένων από τον Ιανουάριο! Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η ίδια η εταιρεία έχει αποστείλει στα Ταμεία μισθολογικές καταστάσεις που βεβαιώνουν τις ..
ασφαλιστικές της οφειλές μέχρι και τον Απρίλιο, δηλαδή, και για την περίοδο της επίσχεσης που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι.
Είναι προφανές ότι η εταιρεία DBAS και οι ιδιοκτήτες τους επιδιώκουν να απαλλαγούν με κάθε μέσο από τις τεράστιες υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων, των Ασφαλιστικών Ταμείων και του Δημοσίου που έχει δημιουργήσει η πεισματική άρνησή τους να συμμορφωθούν προς τις υποχρεώσεις τους (δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, αποδοχές επίσχεσης, εισφορές, φόροι). Η νέα παράνομη και ποινικά ελεγκτέα ενέργειά τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τις Διοικήσεις των Ταμείων.