ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Στο εδώλιο οι διευθυντές σύνταξης της «Αυγής»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών πρόκειται να καθίσουν σήμερα Παρασκευή οι δύο διευθυντές σύνταξης της "Αυγής", Κ. Νικολακάκος της ημερήσιας έκδοσης και Στ. Καπάκος της κυριακάτικης, κατηγορούμενοι για προσβολή της τιμής και της υπόληψης του δικηγόρου Ιωάννη Ανδριόπουλου.
Τη μήνυση έχει καταθέσει ο γνωστός δικηγόρος, συνεργάτης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Ο ίδιος δικηγόρος, που έχει καταθέσει πλήθος μηνύσεων κατά εφημερίδων και κομμάτων της Αριστεράς, όπως αυτή που συνυπογράφει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο και την.. προφυλακισμένη με την κατηγορία μέλους εγκληματικής οργάνωσης Θέμιδα Σκορδέλη, ή εκείνη κατά του γραμματέα του ΕΕΚ Σάββα Μιχαήλ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ, Κ. Μουντζούρη, οι οποίοι αθωώθηκαν.
Ο γνωστός για τις εθνικιστικές, ακροδεξιές του θέσεις συνεργάτης βουλευτή της Χρυσής Αυγής εγκαλεί την εφημερίδα μας για πολιτικό σχόλιο που δημοσιεύτηκε στη στήλη "Παραπολιτικά" μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του κατά του νόμου Ραγκούση για την παροχή ιθαγένειας. Ο μηνυτής, αν και συνεργάτης βουλευτή της Χ.Α., υποστηρίζει ότι είναι συκοφαντικοί οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί "χρυσαυγίτης", "μετακίνησή του στη νεοναζιστική οργάνωση" κ.ά. που αναφέρονται στο σχόλιο.
Η μήνυση του Ι. Ανδριόπουλου δεν πρόκειται να εκφοβίσει μια ιστορική εφημερίδα όπως η "Αυγή", η οποία έχει σταθερό σκοπό την πλουραλιστική ενημέρωση των αναγνωστών της, τον δημόσιο έλεγχο και την κριτική όσων εμπλέκονται στο πολιτικό γίγνεσθαι.