ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ποια εφημερίδα διαβάζουν οι τραπεζίτες;

«Το ΛΑΘΟΣ. Στο κενό η διπλή πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή», είχε κεντρικό τίτλο το "Έθνος" της Δευτέρας. «Ασκήσεις πόλωσης στον δρόμο προς τις κάλπες. Σκηνικό έντασης έστησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κυβέρνηση πέρασε το τεστ του πολυνομοσχεδίου», έγραψαν τα "Νέα", τα οποία είχαν ακριβώς από κάτω ένα σκίτσο του Δ. Χαντζόπουλου που έδειχνε τη Βουλή να έχει γίνει τραμπάλα, έχοντας από τη μία μεριά τον Τσίπρα και από την άλλη τον Βενιζέλο.
Μια κόντρα που την κέρδισε η κυβέρνηση. Αυτό κατάλαβαν οι εφημερίδες της διαπλοκής από την κοινοβουλευτική διαδικασία της Κυριακής. Δεν διάβασαν το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου που διαλύει την αγορά εργασίας, τα ασφαλιστικά ταμεία, τον παραγωγικό ιστό. Δεν παρατήρησαν ότι σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση δεν πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, δεν είδαν τον πρόεδρο της Βουλής να καταπατά τον κανονισμό και το..
Σύνταγμα, δεν άκουσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να τον συγχαίρει επειδή «έφτυσε» τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν κατάλαβαν ότι ο Βενιζέλος υποκατέστησε τον πρωθυπουργό και ότι άδειασε το δεξί του χέρι -πιο δεξί δεν γίνεται-, τον Δ. Σταμάτη.
Δεν συγκινήθηκαν το "Έθνος" και τα "Νέα" από τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη ούτε από το άδειασμα που έκαναν στον Κουβέλη ο Ψαριανός με τον Οικονόμου. Δεν θεώρησαν μείζον το ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το άρθρο για τις τράπεζες, παρόλο που ο πρόεδρός τους είχε θέσει θέμα οιονεί ψήφου εμπιστοσύνης. Δεν τους εντυπωσίασαν τα μπινελίκια και τα φοβερά υπονοούμενα που αντήλλαξαν μετά την ψηφοφορία ο πρώην με τον νυν. Το ΠΑΣΟΚ διαλυόταν στην αίθουσα και στα γραφεία της Βουλής και το "Έθνος" είδε «Αιφνίδιο θερμό επεισόδιο με τον Γ. Παπανδρέου». Τα "Νέα" μπέρδεψαν τη Βουλή με το Μέγαρο Μουσικής, γι' αυτό και περιέγραψαν την ενδοπασοκική σύρραξη ως «Φάλτσο Γ. Παπανδρέου, Απόστολου Κακλαμάνη». Τι στο καλό, όμποε έπαιζαν ο Κακλαμάνης με τον ΓΑΠ;
Τα "Νέα" και το "Έθνος" κατάλαβαν πολύ καλά τι έγινε την Κυριακή στη Βουλή. Έγινε αυτό που ήθελαν, πέρασε η ρύθμιση που επιστρέφει τις τράπεζες στους παλαιούς τους ιδιοκτήτες, προκαλώντας ζημία 10 δισ. στο Ελληνικό Δημόσιο. Με δέκα δισ. επιδοτήσαμε τα αφεντικά των τραπεζών και μαζί με αυτά το "Έθνος" με τα "Νέα", που ζουν από τα δάνεια που τους δίνουν τα αφεντικά των τραπεζών. Χωρίς τα δάνεια, πάπαλα τα "Νέα" και το "Έθνος". Οι αναγνώστες έχουν λακίσει προ πολλού, γι' αυτό οι τίτλοι και τα ρεπορτάζ δεν είναι πλέον για τους αναγνώστες, αλλά για τα Δ.Σ. των τραπεζών.
Την επόμενη φορά που θα ακούσετε βαρύγδουπες αναλύσεις για την ανεξαρτησία του Τύπου, να επικαλεστείτε απαξάπαντος τα πρωτοσέλιδα της 31ης Μαρτίου του 2014.