ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Εξι απορίες για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ

Με αφορμή ανάρτησή μας σχετικά με τις καταγγελίες για τον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ, για τους δημοσιογράφους, λάβαμε email αναγνώστη που επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλονται:
"Βλέποντας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μού δημιουργούνται μερικές απορίες. Μήπως να αρχίσουν να τις ψάχνουν οι αρμόδιοι παρά να αλλάζουν όλη την ώρα τους όρους του διαγωνισμού σύμφωνα με ότι τους βολεύει;
Απορία Νο1:
Πως γίνεται κάποιοι υποψήφιοι που το καλοκαίρι στα αποτελέσματα της ΔΤ ήταν κατηγορίας εκπαίδευσης ΔΕ ξαφνικά τώρα έγιναν ΤΕ; Έχουν αναβαθμιστεί τόσο τα ΤΕΙ της χώρας που δίνουν..
πτυχίο ΤΕΙ σε 6 μήνες; Η ισχύουν αυτά που ακούγονται ότι τα πανεπιστήμια των Ανατολικών Χωρών και το ΔΙΚΑΤΣΑ κάνει υπερωρίες για να προλάβει τη μεγάλη ζήτηση πτυχίων για το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ, με το αζημίωτο βέβαια.
 Απορία Νο2:
Πως γίνεται σε μερικούς να έχουν υπολογίσει  τους μήνες προϋπηρεσίας διαιρώντας τις ημέρες εργασίας από τη βεβαίωση του ΙΚΑ δια 25 και σε άλλους να έχουν υπολογίσει τους μήνες από ότι δήλωσε ο υποψήφιος στην υπεύθυνη δήλωση του; Ο τρόπος υπολογισμού σύμφωνα με την προκήρυξη αλλάζει ανάλογα ποιος υπάλληλος της ICAP άνοιξε το ηλεκτρονικό αρχείο; Δηλαδή άλλα μόρια θα πάρει ο υποψήφιος αν το αρχείο το ανοίξει η «Σούλα» και άλλα αν το ανοίξει η «Κούλα»;
 Απορία Νο3:
Πώς γίνεται να βαθμολογούν ή όχι ένα μεταπτυχιακό πάλι ανάλογα ποιος θα ανοίξει το ηλεκτρονικό αρχείο . Αν το ανοίξει  η «Σούλα»  θα το βαθμολογήσει και αν το ανοίξει η «Κούλα» δεν θα το βαθμολογήσει γιατί όπως υποστηρίζει από τις οδηγίες που τις έχουν δώσει η επιτροπή από την «ΕΡΤ» αν το μεταπτυχιακό δεν είναι στο αντικείμενο της θέσης δεν βαθμολογείται. Αυτός είναι νέος όρος της προκήρυξης που προέκυψε τώρα. Η προκήρυξη έγραφε «ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ή ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ: Ο υποψήφιος πιστώνεται με διακόσιες πενήντα (250) μονάδες (για ένα μόνο μεταπτυχιακό  τίτλο ή διδακτορικό)» Δεν αναφέρει πουθενά ότι βαθμολογείται μόνο αν έχει συνάφεια με το  αντικείμενο της θέσης.
Απορία Νο4:
Πως γίνεται κυρίως σε κατηγορίες Διευθυντών Παραγωγής και Βοηθούς Παραγωγής σε μερικούς να έχουν βαθμολογηθεί πτυχία άσχετα με τη ειδικότητα ή με αυτά που ζητούσε η προκήρυξη και σε άλλους αντίστοιχα άσχετα πτυχία να μην έχουν βαθμολογηθεί;  Μάλλον και εδώ ο τρόπος υπολογισμού σύμφωνα με την προκήρυξη αλλάζει ανάλογα ποιος υπάλληλος της ICAP άνοιξε το ηλεκτρονικό αρχείο; Δηλαδή αλλιώς θα κριθεί  ο υποψήφιος αν το αρχείο το ανοίξει η «Σούλα» και αλλιώς αν το ανοίξει η «Κούλα»
Απορία Νο5:
Πώς γίνεται ενώ σε όλες τις ειδικότητες σύμφωνα με την προκήρυξη θεωρείτε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ προσόν διορισμού για την πρόσληψη Γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και δ) υπηρεσιών διαδικτύου υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν ικανή βαθμολογία για να περάσουν στο δεύτερο στάδιο αλλά έχουν 0 μόρια στις δεξιότητες υπολογιστών. Αυτοί δεν θα έπρεπε να είχαν αποκλειστεί αφού δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα;
Απορία Νο6:
Πώς γίνεται άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καθόλου αγγλικά ξαφνικά να έχουν βρεθεί με καλή, πολύ καλή ή άριστη γνώση αγγλικών. Μήπως το  www.tieexams.gr έκανε χρυσές δουλειές αυτόν τον καιρό; Ακολουθήθηκαν όλες οι τυπικές διαδικασίες των εξετάσεων ή βοηθήθηκαν τα «δικά μας» παιδιά;"