ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ναυτία στο Ποτάμι...

...χωρίς σκηνοθέτη και μοντέρ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε σήμερα το Ποτάμι και τους συνεργάτες του. Το αποτέλεσμα της παρουσίασης ήταν να αντιληφθούν όλοι πως τη σημαντικότερη δουλειά στις τηλεοπτικές εκπομπές του Θεοδωράκη την κάνουν ο σκηνοθέτης και ο μοντέρ, αφού μόνος του ο Θεοδωράκης δεν βλέπεται με τίποτα.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν ήταν καθόλου ποζάτος και cool –όπως δηλαδή παρουσιάζεται στις τηλεοπτικές εκπομπές του- και κουνιόταν συνέχεια πέρα δώθε, με αποτέλεσμα να μας πιάσει ναυτία στο Ποτάμι.
Όπως δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που κλέβει ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις. ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Το είδος του κόμματος που, όταν..
γίνεται εξουσία, σταματάει να κλέβει ιδέες και κλέβει πια πιο χειροπιαστά πράγματα: χρήματα.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός. Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος ως αριστερός αυτοπροσδιορίζεται. Γενικά, στην Ελλάδα το κάθε λαμόγιο αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, με αποτέλεσμα ο αριστερός να θεωρείται πια γλίτσας και να έχουν το τέλειο άλλοθι οι ακροδεξιοί και οι νεοναζί.
Στην ερώτηση αν είναι υπέρ ή κατά του Μνημονίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ερωτήματα από αυτό. Για παράδειγμα, τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως «πρέπει να βρεθούν τρόποι για να παράγεις χρήμα». Πώς δεν το είχε σκεφτεί κανείς αυτό τόσα χρόνια; Ευτυχώς που δεν ζει ο Μαρξ, θα έπεφτε ξερός από τη ζήλια του.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ακόμα διάφορες γενικότητες –όπως ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει στον πυρήνα της Ευρώπης και πως πρέπει να γίνει έλεγχος στους πολυεθνικούς κολοσσούς της Ευρώπης (σ.σ. όχι όμως στον Μπόμπολα που με ταΐζει)-, και στη συνέχεια παρουσίασε τους συνεργάτες του, που, βασικά, είναι αυτοί που γράφουν αυτά τα βαρετά κείμενα στο σάιτ του και λένε πως γράφουν ιστορίες για να τα οικονομάνε διαφορετικά.
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη πως «και οι άλλοι τα ίδια λένε αλλά οι άλλοι (σε αντίθεση με αυτόν) έχουν το αμάρτημα του παρελθόντος». Ναι, ο Θεοδωράκης δεν έχει παρελθόν. Χτες γεννήθηκε. Άλλος ήταν ο Θεοδωράκης του συστήματος Σημίτη, του ΔΟΛ και του Mega.
Το συμπέρασμα είναι πως ο Σταύρος Θεοδωράκης μπέρδεψε την τηλεόραση με την πολιτική και τους τηλεθεατές με τους ψηφοφόρους. Αυτά παθαίνεις, όταν περνάς πολλές ώρες μπροστά στον καθρέφτη.
(Πάντως, να είναι καλά ο Θεοδωράκης και ο Βαλλιανάτος, που μας δίνουν υλικό, για να βγάζουμε κι εμείς το μεροκάματο - Πιτσιρίκος)