ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Οι δύο άρχοντες και τα επίζηλα οφφίκια της εξουσίας

 Αρχων Πρωτονοτάριος κι Αρχων Κουραπαλάτος με τη λαμπάδα ανα χείρας
Στον δρόμο του Σταύρου Ψυχάρη και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Βρείτε ομοιότητες και διαφορές στα όσα ακολουθούν καθώς και στις διπλανές φωτογραφίες. 

20 Ιουνίου 2010 Σε ειδική τελετή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης αναγορεύθηκε άρχοντας οφικιάλιος καθώς «εις αναγνώρισιν της όλης προσφοράς του και εις έκφρασιν της ευαρεσκείας αυτής, του απενεμήθη, κατά Πατριαρχικήν ημών φιλοτιμίαν και προαίρεσιν, δια χειροθεσίας, το επίζηλον οφφίκιον του Άρχοντος Πρωτονοταρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Αι τάξεις των οφικιάλιων του πανσέπτου Οικουμενικού Πατριαρχείου επλουτίζονται με ένα εκλεκτόν νέον μέλος, τον εντιμολογιώτατον κ. Σταύρον Ψυχάρην,.. 
διακεκριμένον άνθρωπον του πνεύματος, δημοσιογράφον υψηλού κύρους και εκδότην», έλεγε τότε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
6 Ιανουαρίου 2014: O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ειδική τελετή τίμησε τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.
Η χειροθεσία πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την θεία λειτουργία των Θεοφανείων και τον Μεγάλο Αγιασμό στον  Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.
Μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε στην ομιλία του ότι ο νέος Άρχων τιμήθηκε για «την ειλικρινή αφοσίωσή του στην Μητέρα Εκκλησία, για την προθυμία του στη διακονία και την προσφορά του στα ευσεβή και ευγενή τέκνα του μαρτυρικού Πόντου καθώς και για τις ευρύτερες κοινωφελείς πρωτοβουλίες του».
Οι γνωρίζοντες αναφέρουν (πού είσαι ρε Αντωνιάδου!) ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1453 που απονέμεται το οφφίκιο του Άρχοντος Κουραπαλάτου, το οποίο ως αξίωμα στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνδεόταν με σημαντικές ευθύνες στο Παλάτι και με τη διαχείριση σημαντικών ζητημάτων του δημοσίου βίου...
Πρέπει να ξέρεις να ξεχωρίζεις τους Αρχοντες...