ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγελία στο ΣΕΠΕ για «Γαύρο» και «Επενδυτή»

Επιστολές- καταγγελίες προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) απέστειλε η ΕΣΗΕΑ για μη καταβολή  δεδουλευμένων στους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «Γαύρος» και «Επενδυτής».
Στον «Γαύρο» οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές από τρεις έως επτά μήνες με τους εργαζόμενους να έχουν εξαντλήσει τα όρια υπομονής και καλοπιστίας τους.
 Στον «Επενδυτή» οι εργαζόμενοι επί επτά μήνες υφίστανται συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών τους. Και αφού είχαν υποστεί κούρεμα των μισθών.. 
τους και είχαν προηγηθεί οι “εθελούσιες” αποχωρήσεις-απολύσεις 19 εργαζομένων, πλέον οι οφειλές ανέρχονται στα δεδουλευμένα δύο έως επτά μηνών, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί και το επίδομα αδείας.
Η ΕΣΗΕΑ ζητά από το ΣΕΠΕ να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες επειδή οι πράξεις των καταγγελλόμενων εταιρειών - «WIZARD ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» (Γαύρος) και «DBAS Α.Ε.» (Επενδυτής)- παρεκκλίνουν από τα νόμιμα όρια και αντιβαίνουν τις κατά νόμο και κατά τη σύμβαση υποχρεώσεις τους.