ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο Γ. Καλοφωλιάς χρωστάει 2 εκατ.στους εργαζόμενους...

... εισφορές ύψους 9 εκατ. στα ασφαλιστικά ταμεία και 9 εκατ. στην Εφορία!

Λάβαμε και δημοσιεύουμε (με λίγη καθυστέρηση) το ψήφισμα- καταγγελία της συνέλευσης των εργαζομένων στην  «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.» που οφείλει εκατομμύρια ευρώ στους εργαζόμενους, στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία. Την ίδια ώρα ο εκδότης Γ. Καλοφωλιάς, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, συνεχίζει ανενόχλητος την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Τελευταία του προσπάθεια αποτελεί η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα τον Τουρισμό στην Πάτρα (στις 9 του περασμένου Νοεμβρίου), με όχημα την Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ. Αναλυτικά το ψήφισμα της συνέλευσης των εργαζομένων:..
«ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση του εκδότη Γεωργίου Δ. Καλοφωλιά..
Η «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.» οφείλει:
1. Στους εργαζόμενους δεδουλευμένες αποδοχές ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε μισθούς δύο ετών κατά μέσο όρο.
2. Στα ασφαλιστικά ταμεία εισφορές ύψους 9.000.000 ευρώ.
3. Στην Εφορία 9.000.000 ευρώ.
Οι εργαζόμενοι Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί Υπάλληλοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τον Φεβρουάριο.
Η εφημερίδα σταμάτησε να εκδίδεται την 21η Ιουνίου 2013, με αποκλειστική ευθύνη της οικογένειας Καλοφωλιά. Παρά τις συστηματικές καταγγελίες των επαγγελματικών ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΠΗΕΑ σε όλους τους αρμόδιους φορείς ο εκδότης Γ. Καλοφωλιάς συνεχίζει ανενόχλητος την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Τελευταία του προσπάθεια αποτελεί η διοργάνωση συνεδρίου με θέμα τον Τουρισμό στην Πάτρα την 9η Νοεμβρίου 2013, με όχημα την Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την απόδοση ευθυνών στην εταιρεία «ΕΞΠΡΕΣ - Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.» για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της ζητούμε την άμεση παρέμβαση της συντεταγμένης πολιτείας, καθώς και κάθε πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού φορέα.
Η συνέλευση των εργαζομένων»