ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Σε απόγνωση ο Μάναλης με το χάος της Δ.Τ.

Παρελθόν τα χαμόγελα για Μάναλη - Κεδίκογλου
Ολα γίνονται στο «πόδι» - Αδιαφάνεια, παρανομίες και σπατάλες

Ψάχνοντας στη Διαύγεια ανακαλύπτεις συνεχώς ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την λειτουργία- σκάνδαλο της "Δημόσιας Τηλεόρασης" των Σίμου Κεδίκογλου, Παντελή Καψή και Γκίκα Μάναλη. Αδιαφάνεια στις προσλήψεις, παρανομίες, σπατάλες και απόλυτη προχειρότητα συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στη Δ.Τ. Συγκεκριμένα:
Το γεγονός ότι όλα στη Δ.Τ. γίνονται στο "πόδι" φαίνεται και από την απόφαση του Γκίκα Μάναλη βάσει της οποίας διενεργείται πρόχειρος(!) διαγωνισμός για την εγκατάσταση αυτοματοποιημένης ροής και μηνιαία ενοικίαση αυτοματοποιημένου συστήματος ροής για το πρόγραμμα της ΔΤ. Μάλιστα στην απόφαση που..
φανερώνει την απόγνωση Μάναλη, αναφέρεται ότι «υπάρχει πλέον άμεση ανάγκη για τεχνική, οικονομική και λειτουργική βελτίωση της υφιστάμενης λειτουργίας στην αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης τηλεοπτικού προγράμματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης καθώς η ροή προγράμματος μέχρι σήμερα επιτελέιται σε χώρο της Γενικής Γραμματείας με ενοικιαζόμενο εξοπλισμό και προσωπικό που δεν ανήκει στη ΔΤ και σε στοιχειώδες χωρίς αυτοματισμό και πλήρη εφεδρεία επίπεδο».. (Δείτε ΕΔΩ την απόφαση και ειδικά την παράγραφο 11).
Επίσης ο Γκίκας Μάναλης  ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία τις προσλήψεις προσωπικού,ενώ η... "αμαρτωλή" ΕΡΤ  απο το 2004 και μετά συνεργαζόταν με το Α.Σ.Ε.Π
Στις πρώτες προσλήψεις στην Δ.Τ δεν αναφέρονταν τα μόρια των επιτυχόντων, ούτε αυτά των.. απορριφθέντων. Το ΑΣΕΠ, απο την άλλη, είχε καταρτήσει πίνακες με τα στοιχεία όλων των αιτούντων στους διαγωνισμούς της ΕΡΤ, το 2004 και το 2006, και βέβαια υπήρχε το δικαίωμα της ένστασης και επανεξέτασης της αίτησης.
Η κυβέρνηση μόνο για τη Δ.Τ ετοιμάζεται να ψηφίσει (ν)τροπολογία για παράταση των συμβάσεων μέχρι τους 10 μήνες,ενώ  οι νόμοι για το εποχικό προσωπικό το απαγορεύουν!
Επίσης η σύμβαση για τα δικαιώματα της μετάδοσης των αγώνων μπάσκετ της Α1 κατηγορίας ,έχει ενδιαφέρον γιατί μόνο για τις 2 Αθηναϊκές ομάδες ,δαπανούνται 1.800.000 ευρώ ενώ πέρυσι η ΕΡΤ είχε δαπανήσει τα διπλά χρήματα για ΟΛΕΣ τις  (14 συνολικά) ομάδες της κατηγορίας Α1.
Ιδού και τα στοιχεία :
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9B6%CE%97-71%CE%A3
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B%CE%9B%CE%A1%CE%97-%CE%A5%CE%9B%CE%91