ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«Η αλήθεια μπορεί να είναι και δυσφημιστική»

 «Οχι» στους τυποκτόνους νόμους και στο μονοπώλιο των ΜΜΕ

«Χρειαζόμαστε άρση των νομικών και δικαστικών περιορισμών στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και ταυτόχρονα ενίσχυση της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων και προώθηση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».
Αυτά είναι δύο από τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η ελληνική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα MEDIADEM που μελετά τις επιλογές που προωθούν ή αντίθετα περιορίζουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης. Το πρόγραμμα διερευνά..
ένα ευρύ φάσμα ρυθμιστικών προσεγγίσεων και εργαλείων πολιτικής σε 12 ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Φινλανδία).
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, στο πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 με διάρκεια έως και τον Μάρτιο του 2013, εργάστηκαν η βοηθός ερευνήτρια στο Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Αννα Κανδύλα και η δικηγόρος και ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ, Ευαγγελία Ψυχογιοπούλου, οι οποίες διενήργησαν έρευνα και κατέληξαν σε «προτάσεις πολιτικής για την ενίσχυση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα».

-περισσότερα εδώ