ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Στη ζούγκλα των δημοσιογραφικών θεωρείων

«Θα φτάσουμε να γράφουμε από τα γραφεία...»

Αν περάσει στο ντούκου και το νέο κρούσμα βίας εις βάρος δημοσιογράφου σε γήπεδο και σε χώρο εργασίας, τότε πλέον θα μιλάμε για πλήρη ασυδοσία και θέσπιση κανόνων ζούγκλας στα δημοσιογραφικά θεωρεία.
Πριν από ένα μήνα ο αθλητικός εισαγγελέας, χωρίς καν να καλέσει τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τομαρά για να καταθέσει, έστειλε την υπόθεση ξυλοδαρμού του στο αρχείο.
Στο ίδιο γήπεδο («Καραϊσκάκης») επιτέθηκαν προχθές το βράδυ και στο δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο. Τι ακριβώς συνέβη; Στις θέσεις κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία είχε τη..
φαεινή ιδέα να εκδηλωθεί ένας οπαδός υπέρ του ΠΑΟΚ. Αυτομάτως έτρεξαν τρεις γεροδεμένοι τύποι και παρ' ότι και ο ίδιος (ο ΠΑΟΚτσής) σωματώδης, έφαγε το ξύλο της αρκούδας. Το περιστατικό κατέγραψε στο κινητό του ο συνάδελφος Νίκος Γιαννόπουλος, αλλά μόλις τον αντιλήφθηκαν οι τρεις γεροδεμένοι Ολυμπιακοί, παράτησαν τον ΠΑΟΚτσή και όρμηξαν πιο πάνω, πατώντας πάνω σε λάπτοπ, στον δημοσιογράφο. Ασκησαν λεκτική βία, ένας του δάγκωσε το αυτί και απαίτησαν να σβήσει από το κινητό ό,τι είχε καταγράψει νωρίτερα.
Αφού βεβαιώθηκαν ότι σβήστηκε το... αποδεικτικό υλικό αποχώρησαν σαν κύριοι. Καμία προστασία, καμία οργάνωση, καμία σύλληψη.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς (ένθετη φωτο), περισσότερο για να βγάλει την υποχρέωση, συνόδεψε τον άτυχο συνάδελφο μέχρι τα ιατρεία του γηπέδου για τις πρώτες βοήθειες και για να σταματήσει η αιμορραγία στο αυτί του.
Μέσα απ' αυτή την περιπέτεια, ο Νίκος Γιαννόπουλος είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Μας έχει νικήσει τόσο πολύ ο φόβος, που μου είπαν 2-3 συνάδελφοι, τι το τράβαγες; Αν δεν τα καταγράφουμε είναι φυσικό κι επόμενο να έρθει πάνω σου. Θα φτάσουμε να γράφουμε από τα γραφεία. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, τουλάχιστον δεν θα ξανάμπαιναν στο γήπεδο...».
Ο αθλητικός εισαγγελέας έχει πλέον το λόγο...