ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η «Ζούγκλα» εισβάλει στο Μαξίμου - Εκλεισε η συμφωνία για την τηλεόραση του «902»

-Ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Βρυώνης και τα ραντεβού με τον Σαμαρά 
 - Ο ρόλος του Βαγγέλη Μαρινάκη και οι επαφές Χατζηνικολάου για το Κανάλι της Βουλής

Σχέδιο ολοκληρωτικού ελέγχου των media και της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, εκπονείται από το πολιτικο- μιντιακό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, με μοχλό το ΣΔΟΕ και με στόχο τη δημιουργία νέας, «γαλάζιας διαπλοκής», που εκτός των άλλων θα χρησιμεύσει και ως όχημα συνεννοήσεων του πρωθυπουργού με τη διαπλοκή της παλαιάς εποχής. Το σχέδιο Σαμαρά για τα μίντια εντάσσεται στον διακηρυγμένο στόχο του για τη συγκρότηση νέας παράταξης. Η νέα βαρωνεία στον χώρο των media φαίνεται ότι εγκαινιάζεται -κατά τραγική σύμπτωση- από τον προς πώληση τηλεοπτικό σταθμό 902 του ΚΚΕ, πανελλαδικής εμβέλειας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις στελεχών του ΚΚΕ με πρόσωπα της «Ζούγκλας» Τριανταφυλλόπουλου, ( έχουν γράψει σχετικά εδώ οι zoornalistas) ο οποίος εμφανίζεται..
εκ των επικεφαλής εγχειρήματος για τη δημιουργία καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος συναντήθηκε προσφάτως με τον πρωθυπουργό.
Ήδη ο Τριανταφυλλόπουλος, όπως γράφει η Αυγή, βρίσκεται σε επαφές με δημοσιογράφους προκειμένου να τους προσλάβει στο κανάλι. Το πορτοφόλι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη, από την ομάδα των επιχειρηματιών που συνόδευσαν τον Αντ. Σαμαρά στο Κατάρ πρόσφατα, κληρονόμος της Alma Atermon που δραστηριοποιείται στην υπαίθρια διαφήμιση, αφανής βασικός μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Extra 3, και όπως λέγεται, με «άνοιγμα» στο δημόσιο ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα στα νέα τζάκια φιγουράρει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει δημιουργήσει έναν μίνι μιντιακό Όμιλο, με «ναυαρχίδα» την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά», η οποία συχνά αναλαμβάνει τη «βρόμικη δουλειά» του Μαξίμου. Έπεται ραδιοφωνικός σταθμός και επίκειται άμεσα τηλεοπτικό περιοδικό.
Εδώ να θυμίσουμε ότι ραντεβού με τον Σαμαρά είχε κάνει κι ο Νίκος Χατζηνικολάου (είχαν γράψει σχετικά εδώ οι zoornalistas) με αντικείμενο την εξαγορά - παραχώρηση της συχνότητας του Καναλιού της Βουλής. Στη συνάντηση παρίστατο και εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ δεν υπήρξε κάποια συμφωνία και δόθηκε ραντεβού για νέες συζητήσεις στο εγγύς μέλλον.
Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων του ΚΚΕ και με άλλους ενδιαφερόμενους, το κόμμα έχει βγάλει προς πώληση τον τηλεοπτικό 902 έναντι 10 εκατ. ευρώ, όμως συμβιβάζεται και στα 7. Εξ αυτών, τα 4 για την άδεια και τα 3 για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις υποδομές δικτύου. Κατά μια απροσδόκητη τροπή των πολιτικών πραγμάτων, ένας τηλεοπτικός σταθμός που παραχωρήθηκε για τις ανάγκες ενός κομμουνιστικού κόμματος μπορεί να αποτελέσει τον σταθμό της πιο άγριας νεοφιλελεύθερης επίθεσης.

-Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Α. Νταρζάνου υπό τον τίτλο: Το μακρύ χέρι του Σαμαρά στα μίντια