ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΡΤ ως λάφυρο στα χέρια της Ν.Δ.


της Αγγελας Νταρζάνου
 Σαρωτική η επέλαση της Ν.Δ. στη δημόσια τηλεόραση. Μια "ολική επαναφορά" προσώπων και αντιλήψεων διοίκησης στην ΕΡΤ, που έχουν στόχο να ελέγξουν κάθε είδηση, κάθε εκπομπή, κάθε ζώνη προγράμματος και να ευθυγραμμίσουν πλήρως την ενημέρωση στις κατευθύνσεις της σημερινής κυβέρνησης. Με αυτό τον στόχο, τίποτα δεν μένει όρθιο: Ούτε καλό ούτε κακό. Ούτε στο γυαλί ούτε πίσω από το γυαλί. Όλα αλλάζουν.
Ο γενικός διευθυντής ειδήσεων - ενημέρωσης αντικαθίσταται. Αν και δημιουργήθηκαν αντιδράσεις στο άκουσμα του ονόματος του Αιμίλιου Λιάτσου, φαίνεται ότι μάλλον θα τοποθετηθεί. Ήδη, στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων τοποθετήθηκε ο Στρατής Μπαλής - να 'χουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Την Ελλη Στάη στην παρουσίαση του κεντρικού Δελτίου θα την αφήσουν, όπως ακούγεται, ώς το τέλος του χρόνου, οπότε και λήγει το συμβόλαιό της. Αμέσως μετά, το πεδίο είναι..ελεύθερο για οποιοδήποτε γαλάζιο ή ημέτερο.
Ο έλεγχος προχωράει και στις εκπομπές. Στην πρωινή ζώνη, η εκπομπή των Αρβανίτη - Κατσίμη περιορίζεται σε δίωρη, 6:00- 8:00, αφαιρώντας της τη δυνατότητα οποιασδήποτε ουσιαστικής παρέμβασης, πρωί- πρωί, καθώς τα θέματά της δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση. Το επόμενο δίωρο, 8.00 έως 10.00, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται να αναλάβουν ο Γ. Κουβαράς, πιθανότατα με την νεοπροσληφθείσα Ανθή Σαλαγκούδη, κόρη πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Γι' αυτή την εβδομάδα, η ΕΡΤ ανακοίνωσε πάντως τους Φάνη Παπαθανασίου, Γιάννη Τρουπή και Λίνα Κλείτου. Το επόμενο δίωρο, ως τις 12.00 το μεσημέρι, λέγεται ότι θα παρουσιάζουν ο Βαγγέλης Γιακουμής και ο Βασίλης Μπεσκένης.
Εν τω μεταξύ, όπως επισήμως ενημέρωσε η ΕΡΤ, εκτός από τους προαναφερθέντες Ανθή Σαλαγκούδη και Γ. Κουβαρά, έχει επίσης προσληφθεί ως προσωπικό Ειδικών Θέσεων ο Μπ. Παπαπαναγιώτου, ενώ βέβαιη θεωρείται και η πρόσληψη του Μ. Κοττάκη. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν εάν θα προσληφθούν η δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου και η συνταξιούχος πρώην διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Λίτσα Πισκερά, όπως ακούστηκε. Να συμπληρωθεί και η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γ. Αντωνίου, κουμπάρου του πρωθυπουργού στη διεύθυνση του ραδιοφώνου της ΕΡΑ.
Στο πλαίσιο "όλοι αλλάζουν", αντικαθίστανται επίσης ο διευθυντής του αθλητικού τμήματος Δημήτρης Χατζηγεωργίου και ο γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Μιχαλίτσης, από τον Δ. Σαραβάκο, πρώην νομάρχη Αργολίδας της Ν.Δ., που διατηρεί φιλία με την οικογένεια Σαμαρά. Αν και με στοιχεία ο Ν. Μιχαλίτσης εξοικονόμησε 1,3 εκατ. ευρώ για την ΕΡΤ από τη μεταφορά του δορυφορικού προγράμματος, αντικαθίσταται από μια θέση που, θεωρητικά, δεν έχει πολιτικό ενδιαφέρον.
-avgi.gr