ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Εργασιακή σφαγή και στον όμιλο του Alpha, μετά τις απολύσεις σε ΑΝΤ1-FM και Flash 96


Περικοπές μισθών με ατομικές συμβάσεις, επιμήκυνση ωραρίου, εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις  στον όμιλο ALPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.
Οι «θερινές σφαγές» που βρίσκονται σε εξέλιξη στο ραδιόφωνο του ALPHA θα επεκταθούν προφανώς σε λίγες μέρες και στην τηλεόραση του Ομίλου Κοντομηνά…
Το σχέδιο της εργοδοσίας, όπως γράφει το syspeirosi είναι ξεκάθαρο: κόβουν μισθούς, όσο τους παίρνει, με ατομικές συμβάσεις, διώχνουν «παλιούς» εργαζόμενους, προσθέτουν καθήκοντα και χρόνο εργασίας, διαλύουν τη μισθωτή εργασία, όπως την ξέραμε και κάθε ίχνος Συλλογικών Συμβάσεων, διαιρούν τους εργαζόμενους για να ξανασυγκροτήσουν κάποτε τα «μαγαζιά τους» με φτηνούς ανασφάλιστους υπάκουους δούλους με “μπλοκάκια”… δήθεν ελεύθερους εξωτερικούς συνεργάτες. Πολλοί αναρωτιούνται, σε όλα αυτά τι ρόλο θα παίξει ο Βασίλης Θωμόπουλος που κάποιοι του έχουν δώσει το προσωνύμιο «ο μικρός Τόμσεν του Κοντομηνά».
Την ίδια ώρα το τοπίο στα ερτζιανά είναι ζοφερό μετά και τις απολύσεις σε ΑΝΤ1 και Flash 96. Το ραδιόφωνο του Κυριακού μετά τις απολύσεις..έχει αποψιλωθεί εντελώς ενώ είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες «αποχωρήσεις» εργαζομένων. Η διοίκηση του ραδιοσταθμού «Flash 96» από την πλευρά της με ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι δεν έκανε... απολύσεις:
«Με καλοκαιρινό πρόγραμμα συνεχίζει δυναμικά την ενημερωτική του πορεία στα ερτζιανά, ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash 96. Στις 30 Ιουνίου, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της περιόδου 2011-2012 κι έληξαν οι συμβάσεις των εξωτερικών συνεργατών, όπως συμβαίνει στα Μέσα Ενημέρωσης κάθε τέλος της σεζόν. Νέες συνεργασίες δρομολογούνται για την επόμενη σεζόν με το νέο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού. Καμία απόλυση εργαζομένου δεν έγινε στον . Την καλοκαιρινή περίοδο ο σταθμός προσθέτει στο πρόγραμμά του νέες εκπομπές, προσφέροντας στους ακροατές του, αξιόπιστη ενημέρωση, αλλά και χρηστικές πληροφορίες, έξυπνα σχόλια και ανανεωμένες ιδέες, προσαρμοσμένες στο κλίμα της εποχής. Συντονιστείτε για έγκυρη ενημέρωση, με την υπογραφή του Flash 96».
Ο Βασίλης Κανελλόπουλος γράφει σχετικά με τον Flash 96 στο e-tetradio:
Όντως δεν μιλάμε για απολύσεις. Αν θέλουμε να παίξουμε με τις λέξεις, πράγματι δεν πρόκειται για απολύσεις (τους εκδιωχθέντες τους ρωτήσατε βέβαια πως τις βλέπουν;). Μην κολλάτε επομένως κι εσείς στην... ορολογία.
Το γεγονός πως 18 άτομα είδαν την πόρτα της εξόδου στο τέλος ακριβώς του προηγούμενου μήνα δεν λέγεται -είπαμε- απολύσεις, ούτε αποτελεί αποδεκατισμό της συχνότητας. Απλώς πρόκειται για την «καλοκαιρινή περίοδο» κατά την οποία «ο σταθμός προσθέτει στο πρόγραμμά του νέες εκπομπές, προσφέροντας στους ακροατές του, αξιόπιστη ενημέρωση, αλλά και χρηστικές πληροφορίες, έξυπνα σχόλια και ανανεωμένες ιδέες, προσαρμοσμένες στο κλίμα της εποχής».
Ως είθισται άλλωστε. Δεν βλέπετε τα άλλα ραδιόφωνα πως αλλάζουν άρδην το πρόγραμμά τους το καλοκαίρι; Έτσι και ο «Flash 96». Τον ακούς την Παρασκευή, ακούς ξανά την Δευτέρα, αλλά -μπίνγκο- τίποτε δεν είναι ίδιο! Ούτε μία εκπομπή, σχεδόν. Αυτό, λοιπόν, λέγεται καλοκαιρινό πρόγραμμα ραδιοφώνου. Ούτε ο Βενιζέλος δεν ήταν τόσο καλός στις δκαιολογίες (όταν μας έχωνε όλα εκείνα τα χαράτσια)...
Να υποθέσω πως στην «έγκυρη ενημέρωση, με την υπογραφή του Flash 96» εντάσσεται και το ότι μία ημέρα την προηγούμενη εβδομάδα ο σταθμός δεν έβγαλε καν μεσημεριανό μαγκαζίνο;