ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Προσεβλήθη ο Alpha - Αναρμόδιος ο Μουτσινάς για θέματα απολύσεων...

Προσεβλήθη λέει η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, γιατί τις απολύσεις των δύο εργαζομένων. Λες και δεν τους απέλυσαν... Τους πείραξε λέει επειδή αφήνεται να εννοηθεί ότι «για διακοπή απασχόλησης εργαζομένων δεν ακολουθούνται αυστηρές εσωτερικές διαδικασίες και ότι εν γένει οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται κεντρικά αλλά από ανθρώπους αναρμόδιους».
Η ανακοίνωση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Διευθυντή Επικοινωνίας & Marketing του Alpha χωρίς να λέει λέξη για την ταμπακιέρα, κάνει λόγο για ατυχείς αναπαραγωγές φημών και εγκαλεί την ΕΣΗΕΑ διότι, λέει, δεν... διερεύνησε τα γεγονότα. Σαν να μην αποτελεί γεγονός η απόλυση δύο εργαζόμενων, εστω κι αν τα αίτια της απόλυσης δεν είναι το ότι αρνήθηκαν να «γυαλίσουν τα παπούτσια του Μουτσινά» αλλά πιθανότατα επειδή δεν.. γυάλισαν την καράφλα του διασκεδαστή της Κάντζας...

Η επιστολή του Alpha στην ΕΣΗΕΑ

Σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:
- Είναι άκρως προσβλητικό για τη διοίκηση του σταθμού να υπονοείται ότι για θέματα τόσο σημαντικά όσο η διακοπή απασχόλησης εργαζομένων δεν ακολουθούνται αυστηρές εσωτερικές διαδικασίες και ότι εν γένει οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται κεντρικά αλλά από ανθρώπους αναρμόδιους.
- Ο Alpha, και ενώ η τηλεοπτική αγορά μαστίζεται εδώ και πολύ καιρό από την κρίση, έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων του. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτείται του δικαιώματός του να διακόπτει τη συνεργασία του με εργαζομένους για σοβαρούς και συγκεκριμένους λόγους, και πάντοτε σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Κάτι τέτοιο θα ήταν πάνω από όλα άδικο για τους δημοσιογράφους του σταθμού, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας του.
- Θα περιμέναμε από ένα όργανο το οποίο εκπροσωπεί δημοσιογράφους, προτού προχωρήσει σε ατυχείς αναπαραγωγές φημών και μάλιστα βασίσει αποφάσεις του πάνω σε αυτές, να διερευνήσει και να εξακριβώσει τα γεγονότα, όπως επιτάσσει το δημοσιογραφικό καθήκον, αντί να συντηρεί τεχνηέντως ένα κλίμα αναβρασμού και έντασης.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης
Διευθυντής Επικοινωνίας & Marketing