ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Τι πρότεινε η Μάνια στους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑΣ

Την Παρασκευή το απόγευμα έγινε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της διοίκησης της Χ.Κ Τεγόπουλος και των νομικών της συμβουλών και των εκπροσώπων των εργαζόμενων και των νομικών τους συμβουλών. Την συνάντηση είχε προτείνει το πρωί της ίδιας μέρας η εκδότρια της εφημερίδας Μάνια Τεγοπούλου με επιστολή, που έστειλε στον εκπρόσωπο των συντακτών και η οποία διαβάσθηκε στην συνέλευση το μεσημέρι της Παρασκευής (σ.σ η επιστολή δημοσιεύεται παρακάτω).
Σύμφωνα με τα όσα είπαν κατά την διάρκεια της συνάντησης το μέλος του Δ.Σ της Χ.Κ Τεγοπουλος και υπεύθυνος για το σχέδιο εξυγίανσης της κ. Α. Παπαδόπουλος και ο οικονομικός διευθυντής κ. Μ. Κοντοδήμος προέκυψαν τα εξής:
1. Η Χ.Κ δεν θέλει τους εργαζόμενους αντίθετους στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που θα εκδικασθεί την Τετάρτη. Θεωρεί απαραίτητη την συναίνεση τους για να ανοίξει η διαδικασία.
2. Η διοίκηση, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνει ότι δεν θα μειώσει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και οι οποίες μειώσεις οφειλών δεν θα αφορούν στους εργαζόμενους. Αυτό αποτελεί δέσμευση της εκδότριας και..
αν χρειασθεί θα δοθεί και γραπτώς, είπε ενώ τόνισε πως η διοίκηση ενημερώνει ήδη τους πιστωτές της ότι οι όφειλες στους εργαζόμενους δεν θα μειωθούν.
3. ΟΙ μόνες πήγες χρημάτων της Χ.Κ.Τ τούτη την στιγμή, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι οι παλιές εισπράξιμες απαιτήσεις. Αυτές σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δυο:
-Πρώτον: το πόσο του 1,7 εκ ευρώ το οποίο είπε ότι μπορεί να εισπραχθεί μέσα σε δυο μήνες κι αφού αρθούν οι κατασχέσεις. Από τα χρήματα αυτά το 70% θα καταβληθεί στους εργαζόμενους. Η καταβολή θα γίνεται σταδιακά και ανάλογα με τις καθημερινές εισπράξεις. ΤΟ πόσο που θα καταβληθεί θα αφορά σε απόσβεση δεδουλευμένων. (σ,σ είναι η πρόταση που μας έκανε η διοίκηση μέσω των δικηγορών της προ δεκαήμερου).
-Δεύτερον: τα έσοδα από την κυκλοφορία που έχει δεσμευμένα η Τράπεζα Πειραιώς και βρίσκονται στο πρακτορείο "Αργός". Είπε ότι από αυτά τα χρήματα πόσο 500.000 θα δοθεί άμεσα στην μισθοδοσία (σ,.σ έναντι οφειλομένων) κι αμέσως με την επανακυκλοφορία της εφημερίδας, προϋπόθεση που φέρεται να έχει θέσει η ίδια η τράπεζα προκείμενου, να προχωρήσει στην αποδέσμευση. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος η Χ.Κ.Τ έχει ήδη καταθέσει πρόγραμμα στην Τράπεζα προκείμενου αυτή με την επανακυκλοφορία της εφημερίδας να αποδεσμεύσει τα χρήματα.
4. Από τις παραπάνω δυο πήγες η Χ.Κ Τ υπολογίζει ότι περίπου 1.100.000 - 1200.000 ευρω θα δοθει στους εργαζομενους για αποπληρωμη δεδουλευμενων (σ.σ τα 500.000 με την επανακυκλοφορια και τα υπολοιπα σε δυο μηνες το αργοτερο, που θα ολοκληρωθουν οι εισπραξεις). Η εξοφληση των εργαζομενων μπορει να γινει μονο μεσα απο αυτο το ποσο.
5. Η εξοφληση των υπολοιπων δεδουλευμενων και των αποζημιωσεων των συναδελφων που εχουν φυγει η θα φυγουν θα αποπληρωθει σε 2 - 2,5 χρονια. (σ.σ θα εξετασθει ο διαχωρισμος τους χρονοδιαγραμματος εξοφλησης των δεδουλευμενων απο την εξοφληση των αποζημιωσεων). Οπως ειπε ο κ.Παπαδοπουλος, η εξοφληση των παραπανω προυποθετει την συναινεση και στηριξη των τραπεζων στο σχεδιο εξυγιανσης που θα ειναι ετοιμο στο συνολο του σε δυο - τρεις μηνες ενω στη εξοφληση θα συνυπολογισθει και η ρευστοτητα που θα εχει αποκτησει η ΧΚΤ.
6. Η τρεχουσα μισθοδοσια καθε μηνα θα καλυπτεται απο τα τρεχοντα μηνιαια εσοδα. Ειπε ομως οτι η ΧΚΤ ειναι αδυνατον να διατηρησει την μισθοδοσια που εχει σημερα. Αυτο σημαινει, οπως εξηγησε, οτι με την επανακυκλοφορια της εφημεριδας θα πρεπει να τεθει σε εφαρμογη σχεδιο μειωσης της μιθσοδοσια που θα φθανει το 50% και το οποιο θα στηριζεται σε : Μειωση μισθων, εκ περιτροπης εργασια και εθελουσια εξοδο ( σ.σ επι της ουσιας προκειται για "συναινετικες απολυσεις" με την προβλεπομενη αποζημιωση και την καταβολη των δεδουλευμενων).

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Την Κυριακή αναμενεται να δοθει γραπτως στους εκπροσωπους το πληρες και τελικο κειμενο των προτασεων της Χ.Κ.Τ. Μολις δοθεί θα αναρτηθει στο μπλογκ προκειμενου ολοι οι συναδελφοι να ενημερωθουν και θα συζητηθει στη συνελευση της Δευτερας στη μια το μεσημερι, απο την οποια δεν πρεπει να απουσιασει κανενας. Παραλληλα θα δοθει και στα συνδικαλιστικα σωματεια.
*Στην συνάντηση πηραν μερος:
πο την Χ.Κ Τεγοπουλος: Ο κ. Αλεκος Παπαδοπουλος, ο οικονομικος διευθυντης κ.Μ. Κοντοδήμος και οι νομικοι συμβουλοι κυριοι Μαχαιριωτης, Σιαφακας, Βασιλονικολός.
-Απο τους εργαζομενους οι εκπροσωποι: Των συντακτων Πανος Σωκος, των διοικητικων Σωτηρης Νικολοπουλος, των τεχνικων Φωτης Παναγοπουλος, των λιθογραφων Αθανασια Κιουση, των πιεστων Κ.Περδικεας και οι νομικοι συμβουλοι: Χρυσα Σαλαβρακου (ΕΣΗΕΑ), Δημ. Κλοκοταρας (ΕΠΗΕΑ) και Κατερινα Φλυνου ( ΕΤΗΠΤΑ).

Η επιστολή της Μάνιας Τεγοπουλου:
«Εν όψει της συζητήσεως την προσεχή Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 της αίτησης
της Χ.Κ.Τεγόπουλος σχετικά με το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης
σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθρου 99 , αλλά και της δέσμευσης που
είχα αναλάβει έναντί σας με την από 14-1-2012 επιστολή μου να
ενημερωθείτε με σαφή και εμπεριστατωμένο τρόπο για το προτεινόμενο από
την εταιρεία χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων και των
λογισμένων αποζημιώσεων πριν από την ημερομηνία συζήτησης στο
Δικαστήριο της παραπάνω αίτησης και έχοντας υπόψη μου και την
αντιπρόταση της τελευταίας γενικής συνέλευσης , πιστεύω ότι θα ήταν
ιδιαίτερα χρήσιμη μιά συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών , προκειμένου
σε αυτή να παρουσιαστούν , να αναλυθούν και να συζητηθούν όλες οι
προτάσεις της διοίκησης για την λύση της απεργίας σας και την
επανακυκλοφορία των εντύπων της εταιρείας καθώς και να δοθούν
αναλυτικές απαντήσεις της διοίκησης στην αντιπρόταση της γενικής
συνέλευσης.
Η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 2
Μαρτίου το απογευμα και θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχουν σε αυτήν από
την πλευρά της διοίκησης οι Δικηγόροι κ.κ.Ν.Μαχαιριώτης και
Γ.Βασιλονικολός , νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας , ο κ.Α.Παπαδοπουλος
, μέλος του ΔΣ της εταιρείας και υπεύθυνος κατάρτισης του σχεδίου
εξυγίανσης και ο κ. Μ.Κοντοδημος οικονομικός διευθυντής της εταιρείας
, ενώ από την πλευρά σας θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχουν τρεις απο
τους νομικούς σας συμβούλους και τρεις απο τους εκπροσώπους των
εργαζομένων.
Αν στην συνάντηση αυτή καταστεί αδύνατο να βρεθεί κοινός τόπος και
κοινά αποδεκτές θέσεις ,μπορεί να επαναληφθεί την Κυριακή το απόγευμα.
Πιστεύω ότι μέσα από αυτή την διαδικασία μπορεί να προκύψει μιά
κοινή ρεαλιστική πρόταση η οποία θα μπορεί να υποβληθεί στην γενική
συνέλευση προς έγκριση την Δευτερα 5 Μαρτιου.
Μανια Τεγοπουλου»
-πηγή: ekprosoposeleftherotypias