ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Και το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ απεργεί στις 17 και 18 Ιαναουαρίου

Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ συμφώνησαν, κατά την συνεδρίαση του Διασωματειακού, με την πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας (17 και 18/1/2012) την οποία ήδη έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΜΤΥΜ).
Μετά την απεργιακή πορεία της Τρίτης, 17/1/12, δηλαδή γύρω στις 2 μ.μ, το Διασωματειακό καλεί σε ανοιχτή συζήτηση τους απεργούς του Τύπου και ΜΜΕ στον πρώτο όροφο των γραφείων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).
Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη της Ένωσης σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL», (Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου αρ.2), τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 11.00’ π.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης:..
  • Κρίση στον Τύπο
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις
Η Γενική Συνέλευση είναι πρώτη και για να υπάρχει απαρτία θα πρέπει, κατά τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 4 του Καταστατικού, να παρίσταται το 1/3 των τακτικών μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου.
Αν δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση επαναλαμβάνεται στις 24 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Τρίτη, και ώρα 11.00’ π.μ. στον ίδιο χώρο (Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL»), με τα ίδια θέματα και σύμφωνα με το Καταστατικό, για να υπάρξει απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/4 των τακτικών μελών (δηλαδή περίπου 1.500 συνάδελφοι) οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου (αρ. 26 παρ. 5).
Αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση ματαιώνεται.