ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι του ALTER δείχνουν τον δρόμο και δημοσιοποιούν στο ευρύ κοινό το πρόβλημα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ

Τελικά οι εργαζόμενοι εκεί στο ALTER αποδεικνύουν ότι είναι παλικάρια δείχνοντας το δρόμο σε όσους αγωνίζονται διεκδικώντας αυτά που δικαιούνται. Παράλληλα εκφράζουν, με τις κάρτες που τρέχουν στις τηλεοπτικές οθόνες, τη συμπαράστασή τους σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα δέχονται ενορχηστρωμένη επίθεση από τους εργοδότες.
Με αυτό τον τρόπο δημοσιοποιούν σε 24ωρη βάση στο ευρύτερο κοινό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης (κανάλια, εφημερίδες κα) με τις παράνομες απολύσεις, τις περικοπές μισθών, τις συγχωνεύσεις, τις ατομικές συμβάσεις κλπ. Μία ακόμη έξυπνη κίνηση: Στις οθόνες της συχνότητας του ALTER φιγουράρει και η ηλεκτρονική διεύθυνση του blog των απλήρωτων εργαζόμενων του καναλιού. Το blog αυτό, όπως αναφέρουν, είναι μια ακόμη προσπάθειά τους να βγάλουν προς τα έξω ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο δικό τους, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας: «Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, πρέπει να καταλάβουν ότι κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν στη θέση μας. Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει είναι αμείλικτος και οι..επιχειρηματίες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση καταστρατηγώντας κάθε εργατική κατάκτηση, αφήνοντας κατά μέρος τα προσχήματα. Εμάς εδώ στο ALTER, μας βρήκαν ήδη αντιμέτωπους και θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν αμετακίνητους, όσο δεν καταβάλλουν αυτά που μας οφείλουν».
Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ALTER είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διακοπή του προγράμματος όσο χρειαστεί ώσπου να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα «κι ας ματώνουν οι καρδιες τους βλέποντας νεκρό τον "αέρα" του καναλιού που αποτελεί δεύτερο σπίτι τους».

Υ.Γ
: Μήπως όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ θα πρέπει να φτιάξουν μπλογκς - ο καθένας για το μέσο όπου δουλεύει- για να δημοσιοποιούν τα προβλήματά τους; Οι εργαζόμενοι στο Alter, στο Βήμα, στην Ελευθεροτυπία, στην Αυριανή, στην ΕΡΤ, στην Απογευματινή το έχουν ήδη κάνει... Κάποια άλλα μπλογκς (Εθνος, Αττικές Eκδόσεις) έχουν σταματήσει να ενημερώνονται εδώ και αρκετό καιρό. Μήπως πρέπει να γίνει επανεκκίνηση;