ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Συνέλευση στον ΣΚΑΪ για την εκβιαστική μείωση (20%) των μισθών


Προκλήσεων συνέχεια από τους εργοδότες στα ΜΜΕ. Αυτή τη φορά η πρόκληση εκδηλώθηκε από τους Αλαφούζους στο ραδιοτηλεοπτικό συγκρότημα του Νέου Φαλήρου. Η εργοδοσία του Τ/Σ και του Ρ/Σ «ΣΚΑΪ», καθώς και της ιστοσελίδας «SKAI.GR» εναρμονιζόμενη με την πολιτική του ΠΗΓΑΣΟΥ, του Δ.Ο.Λ. και των μέσων του Ομίλου Κυριακίδη (FLASH, ESPRESSO, ATHENS NEWS), των εφημερίδων «ΚΕΡΔΟΣ» και «SPORTDAY», προχωρεί στο γνωστό εκβιασμό της μείωσης κατά 20% των μισθών όλων των εργαζομένων με την απειλή των απολύσεων.
Και όλα αυτά τα γεγονότα, που παραβιάζουν τα βασικά δικαιώματα των εργαζόμενων τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, συμβαίνουν την ώρα που οι θεσμικοί εκπρόσωποι της εργοδοσίας του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης ισχυρίζονται, ότι επιθυμούν έναν εποικοδομητικό διάλογο για την υπογραφή νέων ΣΣΕ με την ΕΣΗΕΑ και τα..άλλα Σωματεία των εργαζομένων στην ενημέρωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργαζόμενους σε συνέλευση τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου στις 2 το μεσημέρι στο χώρο εργασίας τους.
Σε τέτοιες στιγμές, όταν η εργοδοτική επίθεση εκδηλώνεται με τέτοια βιαιότητα, η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ενωτική και δυναμική. Η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη και ο αγώνας είναι η μόνη απάντηση.