ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αναδιάρθρωση του ΑΠΕ μεσα από διάλογο...


Eπιτροπές παντού φτιάχνει ο Ηλίας Μόσιαλος. Ετσι εντός των ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί η σύνθεση των δύο επιτροπών που έχουν εξαγγελθεί για την αναδιάρθρωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) στα πρότυπα των διεθνών πρακτορείων. Οπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας η πρώτη επιτροπή θα είναι πενταμελής και θα έχει πρόεδρό της τον γενικό γραμματέα της Ενωσης Ευρωπαϊκών Πρακτορείων ενώ η δεύτερη θα συγκροτείται από πανεπιστημιακούς και ειδικούς σε θέματα οργάνωσης επιχειρήσεων, ενώ και στις δύο θα υπάρχουν εκπρόσωποι του ΑΠΕ.
Τα πορίσματα των δυο επιτροπών για την αναδιάρθρωση του ΑΠΕ θα κατατεθούν στη Βουλή και θα ακολουθήσει ανοιχτή διαδικασία διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, των αρμοδίων φορέων καθώς και εκπροσώπων των εργαζομένων. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα υπάρξουν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων για να..βρεθούν συναινετικές λύσεις.
Επίσης η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου αναμένεται να προωθηθεί τις επόμενες ημέρες.