ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Οι επενδύσεις της Μάνιας




«Στη Μάνια το σπίτι του Γιωτόπουλου». Με αυτό το πρωτοσέλιδο κυκλοφόρησε το ΚΑΡΦΙ και πολλοί εξεπλάγησαν διαβάζοντας ότι η εκδότρια της Ελευθεροτυπίας Μανία Τεγοπούλου αγόρασε έναντι 170.000 ευρώ το περίφημο «κόκκινο σπίτι» του Αλ. Γιωτόπουλου στους Λειψούς. Κάποιοι άλλοι ωστόσο το θεώρησαν φυσικό αφού είναι γνωστή (αν και όχι σε πολλούς) η σχέση της Μάνιας με τη Μαρί Τερέζ Πεϊνό, σύντροφο του φυλακισμένου για τη 17Ν Γιωτόπουλου. Κατά καιρούς η Ελευθεροτυπία έχει φιλοξενήσει άρθρα του Γιωτόπουλου ενώ έχει αρθρογραφήσει στηλιτεύοντας την στάση των δικαστικών και σωφρονιστικών αρχών σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης Η/Υ από τον κρατούμενο στο πλαίσιο προγράμματος σπουδών (Master από γαλλικό πανεπιστήμιο).
Αν και το σπίτι των Λειψών, όπου είχε συλληφθεί ο Γιωτόπουλος, έχει μεταβιβαστεί στην Μάνια ουσιαστικά εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από..την Πεϊνό για τις διακοπές της και τη φιλοξενία Γάλλων φίλων της.

Υ.Γ.:
Το ΚΑΡΦΙ δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα. Μέχρι τώρα η θεματογραφία της πρώτης σελίδας περιελάμβανε μεγάλες φωτογραφίες και φωτομοντάζ που σχολίαζαν με τον κατάλληλο τίτλο την πολιτική επικαιρότητα. Φαίνεται πως η αποχώρηση Ταμπακόπουλου και η αλλαγή στη μετοχική σύνθεση αλλάζει και το δημοσιογραφικό περιεχόμενο και τη φιλοσοφία της εφημερίδας.